Evil Dead (2013)

Crveno,crveno,crveno...crveno je boja ljubavi....

Ajde da ne započinjemo priču o tome da je ovo u stvari rimejk tamo nekog kultnog filma. Hajde da ovo posmatramo samo kao horor snimljen 2013 godine o kome, osim onoga što sam prikazuje, ne znamo ama baš više ništa…

1. Ovaj film  će te poželeti da pogledate zbog:
Ako imate manje od 30 godina onda ćete naravno poželeti da pogledate ovaj film zbog svog kul naziva. “Zla smrt”, o jeeee…. Zamislite da se zove “Dobra smrt”… ma ko bi to pogledao….

Evil.Dead.2013 (1)

2. Glavni razlog zbog čega će te ga (možda) odgledati do kraja:

Ko još ne voli da gleda omladinu kako provodi vreme u nekoj razvaljenoj baraci tamo negde u divljini (i ko bi još izabrao da ima vikendicu na onakvom mestu) Vučiću iza nogu ? (moraću da prestanem da koristim ovu foru sa Vučićem…em’ nije mi više originalna, em’ nam se približavaju izbori…doduše, kod nas su izbori stalno a i glupo zvuči kada bih napr. napisao Stefanoviću iza nogu...).

Mada, vredno hvale je činjenica da ovi omladinci iz “Evil Dead-a” kao i imaju neki “realni” razlog da tamo borave i da tamo, uprkos svemu, i dalje ostaju. Naime, čitav taj izlet je zamišljen da se jedna od njih podvrgne odvikavanju od narkotika. E sad… to što nisu računali da će se ona tamo “navući” na zlog demona je ipak nešto na čemu možemo da im progledamo kroz prste.

Evil.Dead.2013 (3)


3. Dvougao:

Meni je, generalno, “Evil Dead” iz 2013 godine bio veoma dosadan. Strašan naravno nije uopšte (barem ovima koji imaju više od 3 puta 10 godina) ali to gotovo više i ne očekujem od ovakvih horora.

Evil.Dead.2013 (5)

Ljubitelji grozota ovde mogu uživati u obilnim liptanjima krvi (više krvi videh u ovom jednom nego u prethodnih 10 horora koje sam pogledao) i , kako kažu, praktičnim tj. nekompjuterskim ne-CGI specijalnim efektima.

Evil.Dead.2013 (4)

Realno, ovo je slabašan film. Takođe, realno, postoji mnogo više lošijih horora koji su snimljenjih u poslednjih nekoliko godina.

Režija: Frede Alvarez

  Glume: Jane Levy, Lou Taylor Pucci, Jessica Lucas

Na skali od (1-6) ocena: 2+

recenzija: Biograf

Biograf
Biograf

Direktor, vlasnik i suvlasnik kompanije BVIZ LTD koja je osnovana sa ciljem obeležavanja, praćenja i čuvanja ugleda lika i dela Bozze Vampira iz Zemuna. Poslednjih godina, nakon što se Bozza povukao iz javnog života, BVIZ LTD na čelu sa sjajnim Biografom, krpi kraj sa krajem pišući recenzije onih filmova koje je, uglavnom, retko ko i gledao a još ređe i čitao (te recenzije)...

- autor je svih epizoda na ovom sajtu

Nagrade:
VEMI za najbolji night soap (1999, 2001);
VOSKAR za sporedne efekte (2003);
VULICER za najbolji roman u kategoriji "Romani sa Bozzom Vampirom" (2004)

V- je prvo slovo reči VAMPIR

Articles: 1079

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.