50/50 (2011)

Šanse su 50/50 da će vam se ovaj film dopasti.

U kockarnici bi rekli da su to velike šanse. Za one obolele od raka ili one kojima su članovi porodica ili prijatelji prošli kroz taj užas ti procenti apsolutno nisu bitni…

Da odmah razjasnimo. Ja sam među onima koji smatraju da je ova gorko slatatka dirljiva drama/komedija jedan od ponajboljih filmova koji su nam stigli iz Holivuda u ovoj deceniji. Dobro, mislim samo na one koje sam pogledao…a to i nije neki povelik uzorak.

“50/50” igra na tananoj žici  Bavi se veoma,veoma ozbiljnom temom na jedan gotovo parodičan način. A tu je i Seth Rogan.

Glavni junak je mladić Adam Ledner koji ima dobar posao, dobru devojku i dobar život. Sve će se promeniti kada sazna da boluje od retke vrste raka čija je smrtnost 50%.

Pokazaće se da će mu najveću podršku u “životu nakon smrti” pružiti njegov najbolji drug, nezreli i često neuviđajni Kyle (Seth Rogan) a film prati Adamovu borbu za život i lomove (neke doduše urnebesne) koje će saznanje o bolesti doneti njemu i njegovim najbližima.

Film mi se dopao odmah a kada sam nakon gledanja saznao da je scenarista Will Reiser ovu priču zasnovao na svojoj ličnoj sudbini “50/50” je stekao moje dodatno poštovanje. Seth Rogen je Reiserov bliski prijatelj te je i njegova uloga gotovo autobiografska.

Neke će ovaj film fino nasmejati. Neki će plakati… nažalost, mnogi nikada neće biti u prilici da  vide ovaj ali ni bilo koji drugi…

Na skali od (1-6) ocena: 5

recenzija: Biograf

Biograf
Biograf

Direktor, vlasnik i suvlasnik kompanije BVIZ LTD koja je osnovana sa ciljem obeležavanja, praćenja i čuvanja ugleda lika i dela Bozze Vampira iz Zemuna. Poslednjih godina, nakon što se Bozza povukao iz javnog života, BVIZ LTD na čelu sa sjajnim Biografom, krpi kraj sa krajem pišući recenzije onih filmova koje je, uglavnom, retko ko i gledao a još ređe i čitao (te recenzije)...

- autor je svih epizoda na ovom sajtu

Nagrade:
VEMI za najbolji night soap (1999, 2001);
VOSKAR za sporedne efekte (2003);
VULICER za najbolji roman u kategoriji "Romani sa Bozzom Vampirom" (2004)

V- je prvo slovo reči VAMPIR

Articles: 1082

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.