Third Person (2013)

U trećem licu on nikada ne bi posavetovao da pogledate ovaj film.

“Third Person”  je nesumnjivo loš film ali ne mogu da budem previše oštar u samoj analizi ovog ambicioznog projekta Paul Haggisa. Ne mogu jer se vidi velika želja i ljubav koju je Haggis uložio u njega.  Iz istog tog razloga i filmove Ed Vuda je teško napadati. A ako znate ko je bio Ed Vud  onda vam je jasno da je i Haggis bar jednako dobar režiser.  U pitanju je kompletno autorsko delo ovog reditelja i scenariste koji je imao tu sreću da u sezoni 2004/2005 pokupi pregršt nagrada, prvo kao scenarista filma “Devojka od milion dolara” a potom i kao scenarista i reditelj “Crash“. Zbog toga ne čudi što uspeva da u svojim filmovima okupi uglavnom impresivne glumačke ekipe . Ipak je mister Haggis doneo oskara Sandri Bullock a to je nesumnjivo bio poduhvat vredan pažnje.

I u “Third Person” imamo zanimljivu glumačku podelu. Liam Neeson je nek’dašnji uspešni pisac u potrazi za inspiracijom, Mila Kunis je požrtvovana ali i problematična devojka koja se nalazi u središtu borbe za starateljstvo a Adrien Brody je američki biznismen koji upoznaje misterioznu Italijanku.

Pratimo tri paralelne priče koje se odigravaju u Parizu,Rimu i Njujorku. One se postepeno prepliću da bi kulminaciju doživele u emotivnom i snažnom finalu u kome, konačno, otkrivamo kako su i na koji način povezani svi ovi likovi (ne baš srećnih sudbina).

E sad, problem je što prethodna rečenica možda uzbudljivo zvuči kao siže filma  ali nažalost sama realizacija je veoma traljava i daleko od bilo kakve uzbudljivosti. Haggis počinje da povezuje tačkice između ovih priča suviše kasno, u trenucima  kada smo već dovedeni u (REM) fazu da nam je manje,više svejedno za bilo koga od ovih nesretnika sa ekrana. Tome doprinosi i neverovatno loš tajming nekih dešavanja. Boljem utisku sigurno ne pomaže ni stvarno predugih 137 minuta za ovakvu priču.

“Third Person” je uglavnom dosadan i nefokusiran, neujednačenog tempa i ritma,  gde napr. iz  srceparajuće scene jedne   upadnemo u drugu priču u kojoj je krimi zaplet na nivou, i to onih loših, “X-100” romana.

Činjenica je da u ovom filmu glumi i Olivia Wilde a svi znamo za “proklestvo Olivie Wilde”. Ne znate ? Okej, možda to samo važi za mene ali ja još nisam pogledao dobar film u kome ona glumi. Dovoljno je i epizodna uloga a ovde je poprilično glavna.

Mada, devojka ništa nije kriva. Jednostavno uvek upadne u neki loš film. Impresivna je njena filmografija kada se pogleda sa kojim je sve velikanima  glumila i kako su sve to bili malo dobri filmovi.

Na skali od (1-6) ocena: 2

recenzija: Biograf

 

 

 

 

Biograf
Biograf

Direktor, vlasnik i suvlasnik kompanije BVIZ LTD koja je osnovana sa ciljem obeležavanja, praćenja i čuvanja ugleda lika i dela Bozze Vampira iz Zemuna. Poslednjih godina, nakon što se Bozza povukao iz javnog života, BVIZ LTD na čelu sa sjajnim Biografom, krpi kraj sa krajem pišući recenzije onih filmova koje je, uglavnom, retko ko i gledao a još ređe i čitao (te recenzije)...

- autor je svih epizoda na ovom sajtu

Nagrade:
VEMI za najbolji night soap (1999, 2001);
VOSKAR za sporedne efekte (2003);
VULICER za najbolji roman u kategoriji "Romani sa Bozzom Vampirom" (2004)

V- je prvo slovo reči VAMPIR

Articles: 1082