Terminator 3: Rise of the Machines (2003)

Nekad poželim da se neki Terminator pobrine da eliminiše sve one kojima je palo na pamet da snimaju nastavke nakon drugog dela...

Režiser: Jonathan Mostow

Glume:   Arnold Schwarzenegger, Nick Stahl ,Claire Danes, Kristanna Loken

O čemu se ovde radi: 

O terminatorima.

Ključna reč iz naziva filma:

3

Ako bi opisao jednom rečju ovaj film koju bi reč upotrebio:

 Terminatorka

Ima li tu nešto zanimljivo ?

Terminatorka. Na žalost u verziji koju sam gledao njeno prvo pojavljivanje nije baš tako efektno kao što je moglo biti. Nadam se da negde postoji i unrated verzija u kojoj je njena potraga za odećom mnogo detaljnije prikazana.

Šta je dobro u ovom filmu ?

Schwarzenegger naravno. Jednostavno ne mogu zamisliti Terminatora bez njega. Pa čak i onaj CGI generisan Schwarzenegger u četvrtom delu bio je najbolji deo tog filma.

Šta je još dobro u filmu ?

Kristanna Loken je dobra. Ne želim doduše da ulazim previše u njene glumačke vrednosti ali sasvim je solidno odglumila mašinu.

(kompletan doživljaj ipak kvare scene kada se transformiše u muškarce )

Šta je loše u ovom filmu ?

 Pa svašta. Napr. nisam mogao da verujem da Terminator ikad može biti dosadan.

Šta je još loše u ovom filmu ?

Claire Danes. Ova inače odlična glumica ovde je toliko preglumljivala da je prosto bilo nepodnošljivo gledati je. Najbolji delovi filma su oni kada je njen lik u nesvesti.

Postoje li bolji filmovi od ovog ?

Terminator 1, Terminator 2

Postoje li lošiji filmovi od ovog ?

Terminator 4

Vredi li ovo gledati ?

Samo možda što je ovaj film gotovo sigurno poslednja pojava Schwarzeneggera u liku Terminatora. Ako se snime i neki drugi nastavci (osim četvorke) sa njim sigurno je da ni uz pomoć najboljih efekata ne mogu da ga pretvore u robota…osim, naravno, ako u tom nekom budućem filmu mašine ne odluče da pošalju terminatora dedu koji će da juri babu od Džona Konora.

moram napomenuti da je ova recenzija originalno objavljena u maju 2014 godine i da tada pojma nisam imao da ćemo ovih dana stvarno gledati babu i dedu…ali bez Džona.

Zaključak za kraj:

Ima ovaj film par zanimljivih scena. Naročito je kraj, tačnije više ideja nego sama realizacija te ideje, prilično zanimljiva ali u suštini ovo je stvarno loš film. Terminator 2 će uvek biti pravi završetak ove sage a svi ostali potonji nastavci samo  prilika da se izmuze dodatni keš iz mrtve franšize (u stvari tek ju je četvorka načisto ubila). Ipak, samo zbog Arnia, jedna totalno nerealna ocena za kraj

Na skali od (1-6) ocena: 3-

recenzija: Gimitrije Verzićduh sa dva plava oka

Gimitrije Verzić (Tihi)
Gimitrije Verzić (Tihi)

Čuveni duh sa plavim okom (a od susreta sa Bozzom postao je duh sa dva plava oka), propali kandidat za kandidata studenta filmske režije i beskompromisni (takođe propali) filmski kritičar koga ste svi imali priliku da upoznate u prelomnoj, epoholno dvodelnoj epizodi "Bioskop Sloboda" Svojim autorskim tekstovima o filmu on će definitivno oplemeniti ovaj prostor.
Takođe, Gimitrije fanatično gleda televiziju pa možemo očekivati i njegove tekstove na tu temu. Od 1.11.2023 gurnut je u ilegalu.

Articles: 143

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.