Dogs Don’t Wear Pants aka Koirat eivät käytä housuja (2019)

Dobro došli kod Mone...

Šta reći o ovom filmu a ne slagati ?

Pre svega, mislio sam neko vreme, dok sam ga gledao, da je u pitanju film iz Estonije. Naravno da nije bio, već je u pitanju koprodukcija između Litvanije i Finske (a pričaju na čudnom mađarskom…eto koliko znam taj Finski 🙂 ).

“Dogs Don’t Wear Pants” počinje traumatičnim događajem na jezeru u kome glavnom junaku gine supruga, davljenjem u vodi, i on ostaje sam sa ćerkicom. Sledi flešforvard (to vam je suprotno od flešbeka…ljubitelji serije “Lost” sve znaju o tome) od nekih 6,7 godina kasnije.

Taj naš udovac Juha (tako se zove, znači ne Supa nego Juha) relativno dobro odgaja svoju, sad već tinejdžerku ćerku, ali je sebe načisto zapostavio. Kada otprati ćer’ svoju na mesto gde će joj instalirati minđuše (ne na ušima, ali ne i na jednom drugom delu tela koje vam mozda pada na pamet) Juha, u prolazu, otkriva još jedno zanimljivije…mesto.

Na skriveno te vodim mesto ovog puta ne između planina i mora, već između lanaca, lisica i bičeva. U svet domine Mone (da odmah razjasnim, Toma Mona nema nikakve veze sa ovom Monom…a i cini mi se vise, sudeci po javnom odnosu koji ima sa sa svojim šefom, da je on vise tip koji bi ovoj Moni bio musterija).

[my_movie_db id=524780]

Juha će otkriti u ovoj sadomazohističkoj vezi da mu prijaju neke prilično opasne (po život) stvari a mi ćemo otkriti kako izgleda svet u kome žive ljubitelji ovakvih fetiša za odrasle.

Odmah da vas obradujem ili razočaram. “Dogs Don’t Wear Pants” je crnohumorna drama, nema ovde ničeg previše eksplicitnog a pogotovu pornografskog. Ima, naravno, erotike, ako vas pale ovakve stvari.

Uz nekoliko, na sasvim drugi način, eksplicitnih scena ovaj film predstavlja retki vodič kroz taj svet i čini mi se, prilično pošten pogled na one koji tom svetu pripadaju. Korektno režiran i odglumljen, bez nekakve pouke ili nametenja stavova, ovo je relativno dobar film… i ništa više od toga.

Na skali od (1-6) ocena: 3

Biograf
Biograf

Direktor, vlasnik i suvlasnik kompanije BVIZ LTD koja je osnovana sa ciljem obeležavanja, praćenja i čuvanja ugleda lika i dela Bozze Vampira iz Zemuna. Poslednjih godina, nakon što se Bozza povukao iz javnog života, BVIZ LTD na čelu sa sjajnim Biografom, krpi kraj sa krajem pišući recenzije onih filmova koje je, uglavnom, retko ko i gledao a još ređe i čitao (te recenzije)...

- autor je svih epizoda na ovom sajtu

Nagrade:
VEMI za najbolji night soap (1999, 2001);
VOSKAR za sporedne efekte (2003);
VULICER za najbolji roman u kategoriji "Romani sa Bozzom Vampirom" (2004)

V- je prvo slovo reči VAMPIR

Articles: 1085

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.