Svet duhova aka Ghost World

Smells Like Teen Spirit

“Svet duhova” je unikatno remek delo stripa. Autor Danjel Klous (Daniel Clowes) ga je pisao/crtao od 1993 do 1997 u nekoj vrsti fanzina, da bi te, 1997 bio objavljen u jednoj knjizi.

Priča o dve tinejdžerke u bezimenom gradu koji žive svoje živote devedesetih godina prošlog veka, njihovi ljubavni, moralni, socijalni problemi često je komična, poneki put tužna ali sve vreme (na tih skromnih 90ak stranica) iskreno bolna.

Retki su stripovi koji, kada sklopite korice, vas teraju da i dalje razmišljate o njima. “Svet duhova” je upravo takav….

2001 godine snimljen je i film po ovom stripu. Skarlet Johanson i Thora Birch tumače glavne uloge. Nisam ga gledao.

Što se tiče samog stripa, čini mi se (ali ne tvrdim) da sam pojedine table pročitao u časopisu Ritam. U svakom slučaju, od 2012 godine, možete ga pronaći u izdanju Komika.

Na skali od (1-5) ocena: 5

recenzija: DeHičkok

DeHičkok (Prle)
DeHičkok (Prle)

Poznat kao ljubitelj TV serija, De Palme i Hičkoka, ovaj naš već stari član dolazi sa virtuelnih mesta poznatih kao Znak Sagite/Darkwood. Ne pije, ne puši i ne psuje. Omiljen mu je junak Bozza Vampir a omiljena boja žuta (giallo). Zadužen je da pokrije sve što može da se prekrije...Od 01.11.2023 je gurnut u ilegalu

Articles: 210

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.