Vulverin: Poreklo (2001/2014)

Originalni naziv izdanja je WOLVERINE: THE ORIGIN i nastavak ORIGIN II

Za one koji će možda pitati, ne, nije potrebno nekakvo veliko predznanje ili neki drugi stripovi da bi ste pročitali ovu priču koja se eto, 2001 godine, pojavila da bi nam ispovedila novu/prvu origin(poreklo) priču o čoveku sa kandžama (a koga u filmovima ne glumi Klint Istvud).

Nije ovde uobičajeno, ali zašto da ne, ako se gotovo u potpunosti slažem sa ovom podužom kritikom sa sajta http://stripblog.in.rs/

tako da slobodno kliknite na link (jedina mana je što će vam biti prepričana gotovo kompletna priča).

Elem, ovaj prvi deo nastao 2001-02, smešten je pred kraj 19 veka, u Kanadu, kada na imanje veoma bogate porodice Howlett dolazi devojčica Rose, koja bi trebala postati družbenica i neka vrsta dadilje bolešljivom vršnjaku James Howlett-u koji odrasta sam u ogromnoj kući sa bezbroj soba.

Dodatno društvo im pravi dečak Logan koga, iz nekog razloga, zovu Pseto. Pseto je sin čuvara imanja koji nezadovoljan svojim životom utehu traži u alkoholu a zabavu u besumučnom prebijanju i iživljavanju nad svojim sinom.

Prolaze godine i deca polako odrastaju u tinejdžere kojima će jedan užasno traumatičan događaj zauvek promeniti živote.

Ako vam kažem da mi je ovaj strip bio veoma dobar sve do trenutka kada je konačno krenuo putem koji mu je bio namenjen (a to beše Vulverin put) možda više govori o mom stavu prema svoj ovoj superstripovskoj herojštini nego o samom kvalitetu izdanja… A možda ipak malo i o samom stripu :).

Jer, da me pogrešno ne shvatite, ovih 6 epizoda smeštenih u tu “The Origin” priču iz 2001 je jedan sasvim solidan strip…i scenaristički i crtački.

Onaj nastavak (smešten među vukove) je već standardni Marvel prosek….

Na skali od (1-5) ocena: 3

Biograf
Biograf

Direktor, vlasnik i suvlasnik kompanije BVIZ LTD koja je osnovana sa ciljem obeležavanja, praćenja i čuvanja ugleda lika i dela Bozze Vampira iz Zemuna. Poslednjih godina, nakon što se Bozza povukao iz javnog života, BVIZ LTD na čelu sa sjajnim Biografom, krpi kraj sa krajem pišući recenzije onih filmova koje je, uglavnom, retko ko i gledao a još ređe i čitao (te recenzije)...

- autor je svih epizoda na ovom sajtu

Nagrade:
VEMI za najbolji night soap (1999, 2001);
VOSKAR za sporedne efekte (2003);
VULICER za najbolji roman u kategoriji "Romani sa Bozzom Vampirom" (2004)

V- je prvo slovo reči VAMPIR

Articles: 1081

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.