Mali rendžer iliti Kit Teler: Crni zmaj,Lice ubice,Poslednja uloga (LMS)

Sve mi se čini da je glavni razlog što ova epizoda nije objavljena u Jugoslaviji taj što ovde Kit vara svoju verenicu Klaretu.

Golconda je, kao i Veseli četvrtak, “sve pare” uložio na adut nostalgije nas matoraca te je započela sa “nastavkom” čuvene stare edicije Lunov Magnus Strip. Čak su i “nasledili” numeraciju te svi oni koji još uvek imaju te brojeve mogu ova izdanja da stave u isti ormar…ili podrum.

Ova epizoda nikada nije objavljena u originalnom LMS zbog, navodno, kukastih krstova koji se tu pojavljuju.

Naš Kit Teler o kome smo već pisali ovde (Noćna akcija) u društvu svog brkatog drugara Frenka ispituje nestanak rendžera koji se uputio u tajnu misiju. Ali šta da vam ja prepričavam kada mogu da sadržaj “pozajmim” sa sajta izdavača.

Glave ratnika plemena Pajuta nataknute na kočeve, zastrašujući je prizor nedaleko od gradića Alemanija Siti, prizor koji bi svakog putnika naterao da se okrene i vrati u smeru odakle je došao. Ne i Kita i Frenkija, koji su krenuli upravo tamo, tražeći svog kolegu rendžera, nestalog na tajnom zadatku. Ispod mirne površine naseobine koju su podigli nemački doseljenici, skriva se mračna tajna, i jedan od najopasnijih protivnika sa kojim su se dvojica rendžera ikada susrela- Crni zmaj.

Ovo je i dalje teška/slatka naiva u kojoj izistinski mogu da uživaju samo klinci i klinceze koji su tek naučili da čitaju. Ako ih uopšte zanima neki kauboj koji se, zajedno sa Indijancima, bori protiv nacista vitezova.

Ja se sve nadam da ću jednog lepog dana naleteti na epizode Kit Telera zbog kojeg sam i zavoleo ovog junaka. One u kojima je stvarno Kit Teler a ne i dalje mladi naivni rendžer koji dozvoli da ga negativac bukvalno odvede u zamku i to na onu foru “Uđite vi prvi u podrum pa ću ja za vama” a onda im zalupi poklopac.

Možda takve epizode i ne postoje već su samo deo mog izmaštanog ružičastog sećanja. Opet, da ne mračim, uprkos toj naivnosti meni je ova trodelna epizoda na kraju bila prilično zabavna. Naročito kada se kaubojci mlate sa vitezovima (iz srednjeg veka) a pomažu im Indijanci.

Izgleda da sam još uvek veliko dete.

Na Kit Teler skali od (1-5) ocena: 3

Biograf
Biograf

Direktor, vlasnik i suvlasnik kompanije BVIZ LTD koja je osnovana sa ciljem obeležavanja, praćenja i čuvanja ugleda lika i dela Bozze Vampira iz Zemuna. Poslednjih godina, nakon što se Bozza povukao iz javnog života, BVIZ LTD na čelu sa sjajnim Biografom, krpi kraj sa krajem pišući recenzije onih filmova koje je, uglavnom, retko ko i gledao a još ređe i čitao (te recenzije)...

- autor je svih epizoda na ovom sajtu

Nagrade:
VEMI za najbolji night soap (1999, 2001);
VOSKAR za sporedne efekte (2003);
VULICER za najbolji roman u kategoriji "Romani sa Bozzom Vampirom" (2004)

V- je prvo slovo reči VAMPIR

Articles: 1083

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.