Čudesni Spajdermen “Krejvenov poslednji lov”

Pozajmljeno iz biblioteke...

Nisam vam ja sad nekakav vajni stučnjak za stripove. Ali volem da ih čitam. Od malena… neke od najlepših dečijih uspomena su direktno ili indirektno vezane upravo za strip. Šta u stvari hoću da kažem ? Hoću da da vas lepo zamolim da se ne ljutite previše na mene ako napišem da je neki strip (Zagor) totalno sranje…mislim, neka epizoda tog stripa (Zagor).

 Na sreću, ovog puta nije u pitanju takav strip (Zagor) i moram odmah reći da je crtež (nije Feri) veoma lep…i u boji…onako baš šaren.

Najbolja priča o lovcu Krejvenu i jedan od najsjajnijih dragulja u Marvelovoj riznici.

Lovac Krejven je ulovio i ubio svaku životinjsku vrstu pod kapom nebeskom. Nijedna od njih, ma koliko snažna ili lukava, nije nadjačala niti nadmudrila njegovu predatorsku moć. Ali jedna lovina mu je uporno izmicala. Jedna zver mu se rugala pri svakom koraku: najveći neprijatelj koga je ikad imao, najdostojniji protivnik koji se jednom časnom lovcu može suprotstaviti – Spajdermen. Krejven konačno pravi uspešnu zamku za Spajdermena, nanosi mu poraz, a zatim ga i ubija! Da bi dokazao da je u svakom smislu bolji od svog protivnika, Krejven će, nakon što ga je sahranio, navući njegov kostim i zauzeti njegovo mesto… Priča o osveti je kompletna… ili skoro kompletna. Ali da li je to uopšte priča o osveti?”

Ovo gore je pshiloško propagandni tekst preuzet direktno sa sajta izdavača „Čarobna knjiga“ i moram vam odmah reći. Ako je ovo jedan od najsjajnijih Marvel dragulja  na njihovom mestu bih proverio da nisu te dragulje  nabavili od Sime šanera.

Daleko od toga da je ovaj strip loš (DeMatteis/Zeck). Sasvim je okej i sasvim je moguće da je te 1987 kada je objavljen i bio „revolucionaran“ i drugačiji od standardne ponude. I danas je zanimljiv sa aspekta kako se autori poigravaju sa kadriranjem i flešbekovima. Sama priča je pre svega fokusirana na Krejvena (što je i logično kada vidite naslovnu stranu i sam naslov) ali se taj „nedostatak“ Spajdermena previše i ne oseća. Mnogo više sam imao problema sa uvođenjem dodatnog neprijatelja Vermina koji mi je totalna tabula raza te će možda poznavaocima marvelovog univerzuma ovaj podzaplet više prijati.

Na skali od (1-5) ocena: 3

recenzija: DeHičkok

DeHičkok (Prle)
DeHičkok (Prle)

Poznat kao ljubitelj TV serija, De Palme i Hičkoka, ovaj naš već stari član dolazi sa virtuelnih mesta poznatih kao Znak Sagite/Darkwood. Ne pije, ne puši i ne psuje. Omiljen mu je junak Bozza Vampir a omiljena boja žuta (giallo). Zadužen je da pokrije sve što može da se prekrije...Od 01.11.2023 je gurnut u ilegalu

Articles: 216

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.