Home for the Holidays (1972)

There's nothing more chilling... Than a warm family gathering!

Nisam siguran kako je ovaj božićni “slasher” završio na mom repertoaru ali evo, nakon nekih 5 godina, “Home for the Holidays” je prestao da čami čekajući na mom HD i konačno je doživeo da pomno odgledam.

I dok je i dalje misterija koji je glavni razlog što se ovaj TV film našao u mojoj kolekciji (dal’ zbog efektnog postera ili zbog toga što glavnu ulogu tumači mlađana Sally Field koja je već tada imala zavidnu tv karijeru iza sebe) sasvim je sigurno da je sinoć dospeo na veliki/mali ekran zato što traje samo 70ak minuta.

[imdb]tt0068708[/imdb]

Najstarija sestra poziva preostale tri sestre (što dođe 1+3=4) da se hitno okupe na imanju njihovog oca (glumi ga legendarni Walter Brennan The Westerner (1940) u svojoj poslednjoj ulozi). Tata je ubeđen da ga sadašnja supruga (inače udovica poznata po tome što svi u gradiću misle da je otrovala prethodnog muža) truje.

Inače, za ovaj Božić, ne pada sneg već strašna kiša (uz grmljavinu) i naravno, uskoro će njihova izolovana kuća biti odsečena od sveta a i telefonske veze…takođe.

A onda, pošto je ovo božićni film, osim ćurke počeće da stradaju i sestre…jedna po jedna, od strane ubice u žutoj kabanici i vilama u ruci.

Ne bi trebalo da vam bude veći problem da odmah naslutite ko je ubica i da onda, na kraju, sačekate da čujete kakav to ludački motiv ima.

Pa ipak i tako predvidljiv i uvijen u tv produkciju (iza koje je stajao opet legendarni producent Spelling tata na Tori i tata na Dinastija) on nudi nekoliko izistinskih napetih trenutaka i sasvim solidnu glumu svih a naročito Sally Field.

Moja ocena je jaka dvojka/slabašna trojka a možete i sami da ga pogledate na linku dole.

Na skali od (1-6) ocena: 2+/3-

Biograf
Biograf

Direktor, vlasnik i suvlasnik kompanije BVIZ LTD koja je osnovana sa ciljem obeležavanja, praćenja i čuvanja ugleda lika i dela Bozze Vampira iz Zemuna. Poslednjih godina, nakon što se Bozza povukao iz javnog života, BVIZ LTD na čelu sa sjajnim Biografom, krpi kraj sa krajem pišući recenzije onih filmova koje je, uglavnom, retko ko i gledao a još ređe i čitao (te recenzije)...

- autor je svih epizoda na ovom sajtu

Nagrade:
VEMI za najbolji night soap (1999, 2001);
VOSKAR za sporedne efekte (2003);
VULICER za najbolji roman u kategoriji "Romani sa Bozzom Vampirom" (2004)

V- je prvo slovo reči VAMPIR

Articles: 1078

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.