Betmen: Vreme smrti (2022)

U Americi objavljen 2022 kod nas 2023 ovo je spektakl zasnovan na istiomenoj epopoji Dobrice Ćosića

Grupa standardnih (Betmenovih) zločinaca ima plan da se opljačka banku. Ono što ćemo uskoro saznati jeste da je glavni cilj pljačke jedan misteriozni predmet (u posedu Brus Vejna) koji je toliko moćan da može izazvati kraj sveta.

Ovo je druga godina Betmenove “vladavine” te mu moramo oprostiti tu naivnost da takve moćne stvari poveri čuvanju običnim bankarskim zaštitnim sistemima.

Priča ko priča, ima zanimljiv početak i razvoj koji navodno treba da donese do nekakvog ultimativnog završetka ali, otkrićete i sami, taj završetak zgodno “obezglavljen” da se prosto pitate čemu je služila ova čitava “stilska vežba” (pretpostavljam da je teško, tj. nije dozvoljeno, u okviru zadatih konvencija za jednog superheroja previše mešati karte jer na kraju, svi znamo, sledi samo naredna epizoda…te temelji moraju ostati čvrsti i nepromenjljivi).

To što na kraju dobijemo jedan mućak ne znači da nisam uživao u čitanju ovog stripa. Stilska vežba je maksimalno uspela i način kako je koncipirana priča i te dinamički vremenski preskoci (da li u okviru istog dana ili u okviru nekoliko vekova) čine “Vreme smrti” veoma zabavnim, uzbudljivim i svojim konceptom i realizacijom pre svega savremenim delom.

Na skali od (1-5) ocena: 3+

DeHičkok (Prle)
DeHičkok (Prle)

Poznat kao ljubitelj TV serija, De Palme i Hičkoka, ovaj naš već stari član dolazi sa virtuelnih mesta poznatih kao Znak Sagite/Darkwood. Ne pije, ne puši i ne psuje. Omiljen mu je junak Bozza Vampir a omiljena boja žuta (giallo). Zadužen je da pokrije sve što može da se prekrije...Od 01.11.2023 je gurnut u ilegalu

Articles: 210

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.