One of Us is Lying (2021-?)

Kod nas je dostupna (trenutno) na Netflix-u ali verujem da će i nama druga sezona stići na Peacock tj. ShowtimeSky servisu koji kreće u drugoj polovini godine...

“One of Us is Lying” je solidna tinejdžerska misterija snimljena po istoimenom (kako kažu bestseler) romanu iz 2017 godine.

Premisa je veoma jednostavna i efektna. Petoro srednjoškolaca, iz raznih razloga, završi u Detention-u (to je ono mesto/učionica koja ne postoji u našim školama a koje u Americi služi da vas nastavnik pošalje nakon nastave gde morate biti neko vreme…kao obavezna dopunska nastava za nestašne)

Jedan od njih tamo nastrada pod veoma sumnjivim okolnostima te, pošto niko drugi osim te petorke nije bio u učionici, jedan od njih mora biti lažov…a verovatno i ubica.

(ubijen učenik se upravo spremao da na svom sajtu tj. aplikaciji objavi određene mračne tajne nekih učenika iz škole…dakle, super motiv).

U ukupno osam epizoda pokušaćete da otkrijete da li važi ono staro pravilo da onaj ko laže taj i krade ali možda i ubija. A otkrićete i koje tajne krije ova četvorka (plus, i ubijeni će kao narator i u nekim flešbekovima imati šta da kaže)

Scenario (i priča) je dovoljno intrigantna i inteligentna da vam ne vređa pamet (mada pamet vam generalno i ne treba za ovaj tip serija). Glumci su “dostojni materijala koji su dobili” i ako volite misterije ali i tinejdž sapunice eto vam je na Netflix-u.

Što se tiče mana, ako prihvatimo da je jedini cilj ove serije da vam pruži zabavu, one su prilično standardne i očekivane…i najbitinije, podnošljive.

Glumci jesu okej ali definitivno ni jedan od njih ne izgleda kao da ide u srednju školu. Postavka serije (romana) je slična, da ne kažem inspirisana/pozajmljena, od jednog drugog tinejdž hita (Pretty Little Liars o kojem sam pisao ali na starom blogu) ali, za sada, barem u ovoj prvoj sezoni, uspeva da se oslanja samo na one pozitivne strane te pomenute serije.

Ne znam šta nas čeka u nastavku (prva sezona je rešila osnovnu misteriju) i sasvim je moguće da će se pretvoriti stvarno u “Slatke male lažljivice” i postati negledljivo tupava…ali uvek je tu prva sezona.

Na skali od (1-5) ocena: 3

recenzija: DeHičkok

p.s. ono što definitivno “smeta” misteriji jeste činjenica da od potencijalno četiri osumnjičena jednog morate odmah otpisati kao krivca. Naime, ne samo što je crnac već je i gej… apsolutno nezamislivo je da on, u današnjoj vizuri političke korektnosti, bude ubica (mada bi bila super fora da jeste…a time bi i dokazali da se svi apsolutno jednako tretiraju)

DeHičkok (Prle)
DeHičkok (Prle)

Poznat kao ljubitelj TV serija, De Palme i Hičkoka, ovaj naš već stari član dolazi sa virtuelnih mesta poznatih kao Znak Sagite/Darkwood. Ne pije, ne puši i ne psuje. Omiljen mu je junak Bozza Vampir a omiljena boja žuta (giallo). Zadužen je da pokrije sve što može da se prekrije...Od 01.11.2023 je gurnut u ilegalu

Articles: 210

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.