Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves aka Odanost među lopovima

Ne samo da je ovo najbolja adaptacija "Dungeons&Dragons" što uopšte nije bilo teško nego je i sasvim pristojna filmska zabava.

“Dungeons & Dragons” trejler sam prvi put video pre par meseci na nekoj bioskopskoj projekciji, u onom reklamnom kolažu, koji ide pre svakog filma, i omogućava vam da i ako uđete 10ak minuta nakon termina početka (koji vam piše na ulaznici) imate velike šanse da sam film nije još počeo.

U svakom slučaju, delovao mi je bezvezno i glavni utisak koji sam “poneo” beše da je prepun (loših?) CGI efekata.

Ali ne lezi vraže… ovaj dvojac sa donje slike

Jonathan Goldstein i John Francis Daley (kojeg možda znate kao glumca iz serije Bones) i koji su pre ovog projekta bili odgovorni i za napr. Game Night aka Noćne igre(2018) uspeo je da napravi jedan veoma zabavan film u kome sam uglavnom sve vreme uživao.

[imdb]tt2906216[/imdb]

Preuzeću generički tekst sadržaja iz reklamnog materijala:

Šarmantni lopov i grupa nesvakidašnjih avanturista upustili su se u epsku pljačku kako bi vratili izgubljenu relikviju. Međutim, kada se sukobe sa pogrešnim ljudima, stvari kreću po zlu.

koji je bezvezan kao i taj trejler koji sam davno pogledao.

Da, ovo jeste suštinski heist film smešten u fantazijski svet (sa zmajevima) ali ono što ga čini dobrim i drugačijim iz niza pogrešnih adaptacija/kreacija koje su sledili pre i nakon “Gospodara prstenova” jesu karakteri.

Svaki iz ove družine osim što ima posebne “moći” i jedinstveno pakovanje šarma te vam je milina gledati njihovo nadmudrivanje (i bockanje) među sobom i među drugima.

Takođe i Hught Grant kao šarmantni negativac ovde kanališe ono najbolje iz Paddington 2 (2017) (naravno ne u tom rangu jer je ovo ipak slabiji scenario).

“Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves” ima nekoliko izvanrednih akcionih sekvenci (napr. čitavo ono bekstvo “menjača oblika” iz dvorca dok je progoni zla čarobnica je feno-me-nalno) a humor (scena oživljavanja mrtvih je nešto najsmešnije što sam pogledao u bioskopu ove godine) kojeg puno ima ne remeti niti smeta glavnoj priči.

“Odanost među lopovima” ima pomalo nezgrapan početak i trebaće nekih 15ak minuta da pređe u “pravu” brzinu. Takođe, tu i tamo, pomalo “škripi” i svakako neće postati nekakav klasik.

Ali to i ne treba svaki film da bude.

Nakon, za sada, solidnog uspeha siguran sam da nam sledi i nastavak avantura ove družine. Radujem se tome.

Na skali od (1-6) ocena: 3+/4-

Biograf
Biograf

Direktor, vlasnik i suvlasnik kompanije BVIZ LTD koja je osnovana sa ciljem obeležavanja, praćenja i čuvanja ugleda lika i dela Bozze Vampira iz Zemuna. Poslednjih godina, nakon što se Bozza povukao iz javnog života, BVIZ LTD na čelu sa sjajnim Biografom, krpi kraj sa krajem pišući recenzije onih filmova koje je, uglavnom, retko ko i gledao a još ređe i čitao (te recenzije)...

- autor je svih epizoda na ovom sajtu

Nagrade:
VEMI za najbolji night soap (1999, 2001);
VOSKAR za sporedne efekte (2003);
VULICER za najbolji roman u kategoriji "Romani sa Bozzom Vampirom" (2004)

V- je prvo slovo reči VAMPIR

Articles: 1082

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.