Paddington 2 (2017)

Najdivniji film iz prošle godine..

Pre neki dan napisah da je to (ne IT već Jelen) najbolji film iz 2017 godine koji sam pogledao u bioskopu. Lagao sam vas, to jest, totalno sam smetnuo sa uma da sam krajem decembra pogledao ovaj odličan, bajkovit, uzbudljiv i opet srceraznežujući poput prvog dela, Paddington 2.

Ako niste gledali taj prvi deo propustili ste jednu toplu humorističku priču o malom medi Paddingtonu (nazvanom po istoimenoj železničkoj stanici gde je “pronađen”) koji stiže u veliki London. Na sreću porodica Braun ga prima u svoj dom a njegov život u gradu započinje uz obilje avantura.

Paddington je učtiv, fino vaspitan i veoma dobrodušan (rekli bi i lakoveran) meda koju duboko veruje u dve stvari. Beskrajnu dobrotu i sendvič marmeladu. Ako niste gledali prvi deo,pa šta čekate…a ako već niste ni drugi… požurite…još se daje u bioskopima.Poseban kvalitet u nastavku avantura našeg dragog medonje donosi Hju Grant. Apsolutno je brilijantan u ulozi pokvarenog glumca dripca zbog koga naš navini meda dospeva u ozbiljne nevolje.  “Paddington 2” je gotovo savršenog tajminga, balansira od slepstik-a do mjuzikla preko melodrame sa takvom gracioznošću i stilom da samo ljude kamenog srca ovaj film može ostaviti hladnim. Prepustite se ovoj filmskoj čaroliji.

Na skali od (1-6) ocena: 5

p.s. mada ovaj moj tekst deluje kao klasičan PR verujte mi da prilikom njegovog sastavljanja nisam bio podmićen nijednim marmelada sendvičem.

p.p.s. jedina objektivna mana ovog filma je što se u bioskopima daje sinhronizovana verzija što je odlično za klince ali za nas starije i ne baš.

p.p.p.s. ni slučajno nemojte propustiti odjavnu špicu…

Biograf
Biograf

Direktor, vlasnik i suvlasnik kompanije BVIZ LTD koja je osnovana sa ciljem obeležavanja, praćenja i čuvanja ugleda lika i dela Bozze Vampira iz Zemuna. Poslednjih godina, nakon što se Bozza povukao iz javnog života, BVIZ LTD na čelu sa sjajnim Biografom, krpi kraj sa krajem pišući recenzije onih filmova koje je, uglavnom, retko ko i gledao a još ređe i čitao (te recenzije)...

- autor je svih epizoda na ovom sajtu

Nagrade:
VEMI za najbolji night soap (1999, 2001);
VOSKAR za sporedne efekte (2003);
VULICER za najbolji roman u kategoriji "Romani sa Bozzom Vampirom" (2004)

V- je prvo slovo reči VAMPIR

Articles: 1095

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.