El Cuerpo aka The Body (2012)

Neke tajne se ne mogu odneti ni u grob poručuju nam autori veoma zanimljivog trilera "El Cuerpo"


Režija: Oriol Paulo

Glume: Jose Coronado, Hugo Silva, Belen Rueda


El Cuerpo je jedan (i previše) pametan triler koji je nam je prošle godine stigao iz Španije. Kao i prethodni španski triler koji smo ovde analizirali i ovaj je kompletno delo jednog autora, Oriola Pauloa, koji je i scenarista i režiser ove priče. 

el-cuerpo-cartel1


A priča je, u početku, sasvim jednostavna. Jedne olujne noći iz mrtvačnice nestaje leš uspešne poslovne žene koja je neposredno tog dana doživela srčani udar. Ono što će gledaci ubrzo otkriti jeste da je njen muž odgovoran za njenu smrt, ali da li je odgovoran i za nestanak tela ?

 Istragu preuzima stari iskusni detektiv koga takođe progone “duhovi” iz prošlosti zbog kojih je bio na ivici suspenzije. A da li su u ova dešavanja umešani i pravi duhovi ostaje na vama da proverite ako pogledate El Cuerpo…

El cuerpo (2012) [DVDRIP][Spanish][www.bricocine.com]_0000
U stvari, da odmah rešimo tu misteriju… u ovom filmu nema duhova. 

El cuerpo (2012) [DVDRIP][Spanish][www.bricocine.com]_0002

El cuerpo (2012) [DVDRIP][Spanish][www.bricocine.com]_0005

Onog što u filmu ima (i previše) jesu twist-ovi, preokreti koji i vas i glavnog protogoinistu drže u neizvesnosti i čine El Cuerpo jednim zanimljivim gledalačkim iskustvom. Sa druge strane ova tvistovita struktura je i glavna mana filma tako da konačni, sasvim neočekivan tvist, ruši kredibilitet čitavog dela ali ne u smislu logike   ili apsurda (jer ono što se otkrije na kraju jeste neočekivano ali svakako moguće). 

El cuerpo (2012) [DVDRIP][Spanish][www.bricocine.com]_0004

 Gledalac, na žalost, nakon razotkrivanja misterije je, ako ne  prevaren, onda bar izigran jer shvata  da mu film nije pružio ni najmanju šansu da učestvuje u razrešavanju misterije i da je sve ono promišljanje i pitanja koje je postavaljao tokom filma bilo usmereno u sasvim pogrešnom pravcu.

El cuerpo (2012) [DVDRIP][Spanish][www.bricocine.com]_0003

Ne to nije preokret tipa, sve se to dešava “u glavi” glavnog junaka i sl. gluposti koji su odavno postali kliše već posredno asocira na “Dežurne krivce”  ali za razliku od njega kada sa osmehom prihvatamo prevaru kojoj smo bili izloženi tokom čitavog filma kraj ovog filma vas može ozbiljno naljutiti… pa ipak…ako se i mi osećamo na kraju kao i glavni protogonista onda je  Oriol Paulo uspeo u svojoj nameri, zar ne ?

El cuerpo (2012) [DVDRIP][Spanish][www.bricocine.com]_0006

 Na skali od (1-6) ocena: 4


recenzija: Biograf

Biograf
Biograf

Direktor, vlasnik i suvlasnik kompanije BVIZ LTD koja je osnovana sa ciljem obeležavanja, praćenja i čuvanja ugleda lika i dela Bozze Vampira iz Zemuna. Poslednjih godina, nakon što se Bozza povukao iz javnog života, BVIZ LTD na čelu sa sjajnim Biografom, krpi kraj sa krajem pišući recenzije onih filmova koje je, uglavnom, retko ko i gledao a još ređe i čitao (te recenzije)...

- autor je svih epizoda na ovom sajtu

Nagrade:
VEMI za najbolji night soap (1999, 2001);
VOSKAR za sporedne efekte (2003);
VULICER za najbolji roman u kategoriji "Romani sa Bozzom Vampirom" (2004)

V- je prvo slovo reči VAMPIR

Articles: 1085

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.