Now You See Me 2 (2016)

Od ljubavi do mržnje linija je tanka...

Ja sam bio među onima kojima se prvi deo prilično svideo. Ko želi nešto više da pročita o njemu neka svrati ovde.

Citiraću samo jedan deo te recenzije koji će, pokazaće se, biti ključan za sud o nastavku koji nam je stigao 3 godina kasnije.

“Now You See Me” svakako nije dosadan. Može mu se naći dosta mana ali dosada nije jedna od njih.

E pa ovako. “Now You See Me 2” je verovatno najdosadniji film u mom životu koji sam “morao” da pogledam od početka do kraja. I mada, u prvih 30ak minuta, ima tu naznaka dinamike iz prvog dela, ovaj bespotreban nastavak se veoma brzo pretvara u predugu, besmislenu, tupu i beskrajno dosadno zbrku u kojoj stari likovi deluju šupljo, novi, jednostavno smešno a pojedina dešavanja na ekranu izazivaju, nakon zevanja, i ozbiljne faze uspavanosti koje dovode gledaoca na ivicu kome… u kome ne zna šta je san a šta java…

Žali Vučiću, truda ovih glumaca, meni veoma dragog Ruffalo Marka ili dvojca matoraca čija imena neću otkrivati koji su ovde na autopilotu (i to kojeg je verovatno postavio onaj nesrećni ludak ubica iz Lufthanze Andreas Lubic).

Prepričavati sadržinu filma ovde nema potrebe. U stvari, kada bih vam prepričao, možda bi na nešto i ličilo pa ćete poželeti da ga pogledate… ali… NEMOJTE !!!!

“Now You See Me 2” je režirao novi režiser, lik po imenu Jon M. Chu koji iza sebe ima remek dela poput spotova Džastin Bibera ili nastavaka legendarnih franšiza “G.I. Joe” i “Step Up”. Ako vam ni ovo nije dovoljno u mojoj iskrenoj nameri da vas poštedi 2 sata muka onda sami ste krivi…

Mada… odličan je ovo film za one koji pate od nesanice…

Na skali od (1-6) ocena: 1- 

recenzija: Gimitrije Verzićduh sa dva plava oka 

 

Gimitrije Verzić (Tihi)
Gimitrije Verzić (Tihi)

Čuveni duh sa plavim okom (a od susreta sa Bozzom postao je duh sa dva plava oka), propali kandidat za kandidata studenta filmske režije i beskompromisni (takođe propali) filmski kritičar koga ste svi imali priliku da upoznate u prelomnoj, epoholno dvodelnoj epizodi "Bioskop Sloboda" Svojim autorskim tekstovima o filmu on će definitivno oplemeniti ovaj prostor.
Takođe, Gimitrije fanatično gleda televiziju pa možemo očekivati i njegove tekstove na tu temu. Od 1.11.2023 gurnut je u ilegalu.

Articles: 143