Zathura: A Space Adventure (2005)

Mogao bih da se opkladim da će i ovaj prosečni filmčić biti znatno bolji od Jumanji: Welcome to the Jungle koja nas čeka u decembru.

I dok nas krajem godine čeka i oficijelni nastavak filma “Jumanji” evo i par reči o ovom, neoficijalnom, nastavku iz 2005 godine.

Ovaj skromni, i po ambicijama i po realizaciji, film je takođe nastao po romanu Chris Van Allsburga   koji je autor Jumanji-a. Ovog puta, u pitanju je magična igra koja ovoga puta, umesto ka džungli/iz džungle,  naše junake vodi ka svemirskim prostranstvima. U stvari, vodi kompletnu njihovu kuću koja se pretvara u neku vrstu svemirskog broda.

I ako je snimljen gotovo 10 godina kasnije od originala, specijalni efekti su nešto slabiji ali i taj podatak samo dodatno govori o ambicijama kompletne ekipe uključene u projekat.

Opet, ima ovde dovoljno šarma i zabave za decu. Robot je urnebesan a pojedine scene su posebno upečatljive.

Klinci nisu loši i najveća mana im je što ćemo ih sve vreme upoređivati sa onima u Jumanji-ju gde je dečija ekipa ipak značajno ubedljivija. To, naravno, nije fer jer ipak je ovo jedan sasvim drugačiji film (kad bi se zezali).

Što se tiče odraslih, Dax Shepard očigledno smatra sebe veoma duhovitim, ali meni u ovom filmu apsolutno nije to dokazao/pokazao.

U manjoj, epizodnoj, ulogi imamo i Tim Robinnsa a posebno je zanimljivo ljubiteljima Twilight vampira da ovde glumi, kao tinejdžerka,  Kristen Stewart.

Režiser Jon Favreu zna i za bolje te je konačna ocena mućkalica. Deci će prijati ali nama starijima ipak je potrebno malo više mesa za uživanje.

Na skali od (1-6) ocena: 3-

recenzija: Biograf

Biograf
Biograf

Direktor, vlasnik i suvlasnik kompanije BVIZ LTD koja je osnovana sa ciljem obeležavanja, praćenja i čuvanja ugleda lika i dela Bozze Vampira iz Zemuna. Poslednjih godina, nakon što se Bozza povukao iz javnog života, BVIZ LTD na čelu sa sjajnim Biografom, krpi kraj sa krajem pišući recenzije onih filmova koje je, uglavnom, retko ko i gledao a još ređe i čitao (te recenzije)...

- autor je svih epizoda na ovom sajtu

Nagrade:
VEMI za najbolji night soap (1999, 2001);
VOSKAR za sporedne efekte (2003);
VULICER za najbolji roman u kategoriji "Romani sa Bozzom Vampirom" (2004)

V- je prvo slovo reči VAMPIR

Articles: 1082