Fifty Shades of Grey (2015)

Jedna od najgorih modernih kletvi glasi: "DaVučićDa gledaš sva 3 dela ovog filma zaredom"...

Dakle, ako stvarno mislite da ću još i pisati nešto o 50 nijansi sive a nakon što sam to “čudo” i odgledao prevarili ste se. Život je samo jedan te ako ste iz objektivnih razloga već slupali dva sata tog života gledajući ovo đubre (dobro, tokom filma odigrao sam i nekoliko bitaka na telefonu u Clash  Royale ) nema razloga da izgubite i više od dva minuta čitajući/pišući ovo.

“Fifty Shades of Grey” je beskrajno dosadan film u kome dominiraju debilni dijalozi praćeni istom takvom pričom  u kojoj je vrhunac drame trenutak kada glavna junakinja dobije (ako se dobro sećam) šest puta po guzi. U stvari, to je istovremeno i svršetak filma te svi koji se pitaju da li će dobiti i sedmi (plus porše ili bar dijamantsku ogrlicu) neka pojure za nastavkom iz ove godine.

A ako vam ni to nije dovoljna doza, treći deo stiže naredne godine.

To što, vizuelno, ovaj film izgleda pristojno i to što su (jadni) glumci talentovaniji i za mnogo više od ovog pis of treša,  ne može pomoći krajnjem utisku.  Više erotike ima napr. u jednom osmehu Monike Beluči nego u čitava dva sata ovog blokbastera iz 2015 godine koji je sa budžetom od 40 miliona dolara zaradio čak 14 puta više para (571 milion).

Sudeći po tome, a računajući i fenomen popularnosti “književnog” predloška, ima mnogo mazohista na ovome svetu. Ali mora da i ja upadam u tu kategoriju. Ipak sam se dobrovoljno podvrgao gledanju  “50 nijansi sive” iliti što bi glavni junak rekao “Fifty shades of fuck”.

Na skali od (1-6) ocena: 1
recenzija: Biograf

 

 

Biograf
Biograf

Direktor, vlasnik i suvlasnik kompanije BVIZ LTD koja je osnovana sa ciljem obeležavanja, praćenja i čuvanja ugleda lika i dela Bozze Vampira iz Zemuna. Poslednjih godina, nakon što se Bozza povukao iz javnog života, BVIZ LTD na čelu sa sjajnim Biografom, krpi kraj sa krajem pišući recenzije onih filmova koje je, uglavnom, retko ko i gledao a još ređe i čitao (te recenzije)...

- autor je svih epizoda na ovom sajtu

Nagrade:
VEMI za najbolji night soap (1999, 2001);
VOSKAR za sporedne efekte (2003);
VULICER za najbolji roman u kategoriji "Romani sa Bozzom Vampirom" (2004)

V- je prvo slovo reči VAMPIR

Articles: 1082

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.