Eskimo Nell (1975)

Kad sam bio mlađan lovac ja...

Pravi kuriozitet i jedan od prvih filmova budućeg režisera filmova o agentu 007. Doduše ako znate da je naziv njegovog prethodnog, debitanskog, filma “The Sex Thief” (1974) onda vam je sve jasno… ili možda samo mislite tako.

  1. Ovaj film  će te poželeti da pogledate zbog:

slika koje sam okačio uz ovaj tekst. Priznajte…slobodno…

  1. Glavni razlog zbog čega će te ga (možda) odgledati do kraja:

Jer se nadate da ove slike samo nagoveštavaju ono što vas čeka u ovom filmu. I zato gledate i gledate, do kraja gledate…kao, sad će… ma mora biti i ono a ne samo ovo… i tako vam prođe tih 85 minuta.

  1. Dvougao:

Ovaj (relativno) reprezentativan primer britanskih tzv.  seksi komedija iz ’70-ih godina prošlog veka ima (nekih) svojih kvaliteta.


Napr. glumački, u pitanju je sasvim solidna postavka glumaca koji, doduše, ni tada ni kasnije nisu imali nekakve zapažene karijere.


Fotografija,muzika,režija takođe pristojno sve.

Sada dolazim do osnovne zamerke. Film je previše bla,bla,bla… razumem da Britanci imaju poseban smisao za humor ali sve ono o čemu se ovde priča meni je bilo uglavnom nezanimljivo i, mnogo  bitnije, ne baš duhovito. A priča se…i to baš puno.

Lično veoma volim filmove koji se bave filmskom industrijom tj. dešavanjima iza kamera. Takođe, ni humor mi nije stran čak štaviše mislim za sebe da sam veoma duhovit (i visok i lep). Ali jednostavno, “Eskimo Nell” mi nije bio dovoljno smešan.


Što se tiče onoga, više toga ima u “Žikinim dinastijama” nego u ovom filmu. Zato, nemojte da ga skidate zbog toga…kao neki.

Inače, Martin Campbell, koji nam je poznat kao režiser filmova poput “Maska Zoroa” (to je onaj sa Banderasom) i 2 Džejms Bonda “Golden Eye” i “Casino Royal” (to su oni bez Konerija) kao da je naslutio šta će mu budućnost doneti…. pogledajte dole…desno…

Na skali od (1-6) ocena: 2

recenzija: Biograf

 

Biograf
Biograf

Direktor, vlasnik i suvlasnik kompanije BVIZ LTD koja je osnovana sa ciljem obeležavanja, praćenja i čuvanja ugleda lika i dela Bozze Vampira iz Zemuna. Poslednjih godina, nakon što se Bozza povukao iz javnog života, BVIZ LTD na čelu sa sjajnim Biografom, krpi kraj sa krajem pišući recenzije onih filmova koje je, uglavnom, retko ko i gledao a još ređe i čitao (te recenzije)...

- autor je svih epizoda na ovom sajtu

Nagrade:
VEMI za najbolji night soap (1999, 2001);
VOSKAR za sporedne efekte (2003);
VULICER za najbolji roman u kategoriji "Romani sa Bozzom Vampirom" (2004)

V- je prvo slovo reči VAMPIR

Articles: 1082

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.