Good Boys (2019)

Seth Rogen je producent ovog filma. To već mnogo toga govori...

 „Good Boys“ je imao stvarno smešan trejler. Ništa to nije neobično. Najčešće su danšnji trejleri bolji od današnjih filmova (za razliku od nekada, kada su sami filmovi bili znatno bolji od njihovih reklama). Ono što je meni bilo neobično jeste da sam iz nekog razloga stvarno očekivao da će ovo biti najblesavija komedija protekle godine.  

 Ali nije…nije čak ni toliko blesava. Jeste imala oznaku „R“ (mada su glavni junaci klinci od 11 godina) ali daleko je ovo od američkih gross-out komedija prepunih psovki I raznih bedastoća (što u ovom kontekstu ne znači ništa loše…jednostavno to je takva vrsta komedije).

 Glavni junaci su grupa dečaka koja sticajem okolnosti ostaje bez drona koji pripada ocu jednog od dečaka. Da bi ga vratili u svoj posed spremni su da učine sve…i više od toga. Na tom (auto) putu čekaju ih izazovi u vidu sexy lutke i seksualnih pomagala, droge i internet pornića… a biće tu i nekog alkoholnog pića.

 Kao što napisah, blago sam razočaran krajnjim ishodom, mada to su bila i onako samo moja nerealna očekivanja. Glavni problem sa „Good Boys“ je taj što u suštini i nema nekih stvarno smešnih situacija (možda sam ja suviše mator za neke fore ?) ali zato su barem klinci simpatični,

Definitivno je gledljiv ali i zaboravljiv, i ono što je najveća mana, mada traje jedva 89 minuta, problem sa tempom je i suviše osetan. Jednostavno, i ovako kratak, traje predugo.

Na skali od (1-6) ocena: 3 –

recenzija: Gimitrije Verzićduh sa dva plava oka

Gimitrije Verzić (Tihi)
Gimitrije Verzić (Tihi)

Čuveni duh sa plavim okom (a od susreta sa Bozzom postao je duh sa dva plava oka), propali kandidat za kandidata studenta filmske režije i beskompromisni (takođe propali) filmski kritičar koga ste svi imali priliku da upoznate u prelomnoj, epoholno dvodelnoj epizodi "Bioskop Sloboda" Svojim autorskim tekstovima o filmu on će definitivno oplemeniti ovaj prostor.
Takođe, Gimitrije fanatično gleda televiziju pa možemo očekivati i njegove tekstove na tu temu. Od 1.11.2023 gurnut je u ilegalu.

Articles: 144

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.