The Spectacular Now (2013)

Nije ovo spektakularan film ali je dovoljno kvalitetan da bude blizu toga.

Veoma prijatno me je iznenadila ova “coming-of-age” omladinska drama iz 2013 godine.

Sutter Keely (Milles Teller) je jedan veoma zabavan lik (ili barem tako misli o sebi) koji živi za (trenutni) momenat. Ne razmišlja ni malo o budućnosti (a na pragu je mature), ima posao (prodavac kravata), za školu se muči samo toliko da dobije prelaznu ocenu, i obožava da se naljoska na zabavama.

Nakon jedne takve “mamurne” zabave upoznaje devojku Aimee Finecky (Shailene Woodley) koja je gotovo njegova sušta suprotnost. Kroz tu vezu i Amiee i Sutter sazrevaju i (pokušavaju) da se “promene”. Ali nisu sve promene pozitivne…niti su jednostavne…i bezbolne.

“The Spectacular Now” ima veoma dobre glumce (i Woodley i Teller su odlični), sigurnu režiju James Ponsoldt i divan scenario tandema Neustadter&Weber koji nam je napr. podario “500 dana leta

Ozbiljan koliko treba, fokusiran i dovoljno ambiciozan da ne bude i pretenciozan. Sasvim dovoljno za veoma dobar film.

Na skali od (1-6) ocena: 4

recenzija: Gimitrije Verzićduh sa dva plava oka

Gimitrije Verzić (Tihi)
Gimitrije Verzić (Tihi)

Čuveni duh sa plavim okom (a od susreta sa Bozzom postao je duh sa dva plava oka), propali kandidat za kandidata studenta filmske režije i beskompromisni (takođe propali) filmski kritičar koga ste svi imali priliku da upoznate u prelomnoj, epoholno dvodelnoj epizodi "Bioskop Sloboda" Svojim autorskim tekstovima o filmu on će definitivno oplemeniti ovaj prostor.
Takođe, Gimitrije fanatično gleda televiziju pa možemo očekivati i njegove tekstove na tu temu. Od 1.11.2023 gurnut je u ilegalu.

Articles: 144

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.