Wolf Lake (1978)

Veliki Rod Steiger u ovom malom filmu...

“Wolf Lake” je snimljen 1977 godine, dovršen 1978, a u bioskopima, i to u limitiranom izdanju (malom broju bioskopa), distribuiran 1981 godine. Jednostavne strukture ovo je jedan od poslednjih radova specijaliste za vestern filmove, Burt Kennedy-a, koji u “Wolf Lake” potpisuje i scenario i režiju.

Grupa prijatelja (vojnih veterana) tradicionalno jednom godišnje ide u lov na patke. Predvodi ih Charlie koji ne samo da je bio oficir već je i izgubio sina u Vijetnamskom ratu.

Na jezeru ih dočekuje, umesto starog domaćina koji je u tom trenutku odsutan zbog nabavki za svoj posed, mladić David. Kada Charlie otkrije da je David dezerter “Wolf Lake” se pretvara u survival akcionu dramu u kojoj će patke mnogo bolje proći nego ljudi….

Film je sniman u doba kada su posledice vijetnamske tragedije bile znatno svežije u sećanju te ovo kašnjenje sa bioskopskom distribucijom od nekoliko godina definitivno je loše uticalo na komercijalne efekte filma.

Opet, sama priča i likovi nisu dovoljno razrađeni da bi dešavanja u drugom delu (kada “Wolf Lake” dobija znatno mračnije obrise) bila uverljiva. Samo ludačko ubedljiva gluma Roda Steigera uspeva da održi ovaj triler “iznad vode”.

Upravo sa ovim filmom Steiger započinje svoj pad u opskurnost B/C filmova (a snimiće ih na desetine do svoje smrti 2002). Nažalost, ogromni Steigerov talenat utopljen je u depresiji praćenoj mnogim drugim zdravstvenim problemima koji su ga primorali da se povuče sa velike scene.

Pa ipak i u takvim projektima uvek je davao sve od sebe…

Na skali od (1-6) ocena: 2 + *

*isključivo zbog Steiger-a

Biograf
Biograf

Direktor, vlasnik i suvlasnik kompanije BVIZ LTD koja je osnovana sa ciljem obeležavanja, praćenja i čuvanja ugleda lika i dela Bozze Vampira iz Zemuna. Poslednjih godina, nakon što se Bozza povukao iz javnog života, BVIZ LTD na čelu sa sjajnim Biografom, krpi kraj sa krajem pišući recenzije onih filmova koje je, uglavnom, retko ko i gledao a još ređe i čitao (te recenzije)...

- autor je svih epizoda na ovom sajtu

Nagrade:
VEMI za najbolji night soap (1999, 2001);
VOSKAR za sporedne efekte (2003);
VULICER za najbolji roman u kategoriji "Romani sa Bozzom Vampirom" (2004)

V- je prvo slovo reči VAMPIR

Articles: 1082

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.