Sweet Kill (1972)

Horror and suspense in the story of a psychotic maniac who literally "loves" women to death. Kad bi se zezali...

“Sweet Kill” bi bio idealan deo rubrike “Gledao sam da vi ne bi ste morali…” samo da postoji na ovom sajtu.

Osim što je digitalna kopija očajna (ili što bi rekli u ona dobra stara vremena, dobar VHS) i sam film je užasno dosadan i jednako negledljiv. Pa zašto sam ga onda pogledao (umesto vas) ?

Ne, nije zbog ovakvih scena. Možda je golotinja (i tuširanje) bilo veoma izazovno u to doba ali danas, naravno, nećete gledati neki film zbog par si… dojki. Mislim, ako vas samo takve stvari zanimaju imate sada razne druge beskrajne i dostupne “mogućnosti”.

Ovo je prvi film režisera Curtis Hansona koji je u svojoj kasnijoj karijeri snimio puno zanimljivih filmova (“Wonder Boys”, “The Hand That Rocks The Cradle” ) a neki od njih, poput napr. “Poverljivo iz L.A.” (1997) se sada smatraju izistinskim klasicima.

[my_movie_db id=110404]

Da vam pravo kažem, ništa u “Sweet Kill” ne ukazuje na talenat bilo koga ispred ili iza kamere. Kada kažem talenat mislim na filmski, mada, možda su neke glumice ostvarile neku karijeru u jednom određenom filmskom žanru koji je tada bio tek u povoju. Nisam proveravao.

Glavni glumac Tab Hunter je u svojoj mladosti (pedesetih godina prošlog veka) bio zvezda koja obećava i, navodno, veliki holivudski zavodnik (pojavljivao se sa Natali Vud i Debi Rejnolds na raznim dešavanjima).

Hunter with Natalie Wood at the 28th Academy Awards in 1956

Sve to beše (studijska) fasada jer je Hunter bio homoseksualac a u to doba tako nešto nije bilo društveno prihvatljivo.

Snimljen za nekih 130 000 dolara pod okriljem, a koga drugog nego, Roger Cormana, “Sweet Kill” nije doživeo nikakav uspeh pa je Corman zahtevao da dosnime još scena sa si…dojkama. Ta nova verzija (odnosno upravo ova koju sam gledao) se pojavila 1976 g. pod nazivom “The Arousers“. Ni ona nije zaradila neke pare a Curtis Hanson nema nimalo prijatna sećanja i iskustva o ovom svom prvom filmu.

Možda zato što je morao i lično da učestvuje u finansiranju tako što je ubedio roditelje da stave svoju kuću pod hipoteku.

Na skali od (1-6) ocena: 1

DeHičkok (Prle)
DeHičkok (Prle)

Poznat kao ljubitelj TV serija, De Palme i Hičkoka, ovaj naš već stari član dolazi sa virtuelnih mesta poznatih kao Znak Sagite/Darkwood. Ne pije, ne puši i ne psuje. Omiljen mu je junak Bozza Vampir a omiljena boja žuta (giallo). Zadužen je da pokrije sve što može da se prekrije...Od 01.11.2023 je gurnut u ilegalu

Articles: 208

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.