Deep Water (2022)

On je milioner koji je napravio čip za ubistvene dronove i sada "uživa" u svojoj penziji...te ima viška vremena. Ona je njegova vatrena supruga koja uživa u nečem drugom...

Ovo će verovatno biti poslednji film Edrijen Lajna (Adrian Lyne). Ne zato što čovek ima 81 godina (mada deluje prilično vitalno u intervjuima koje je dao povodom premijere ovog filma) već zato što “Deep Water” nije postigao nikakav uspeh i skrajnut je odmah na digitalnu distribuciju (tj. premijeru je doživeo na “Hulu” servisu).

Priča (inače zasnovana na istoimenom romanu iz 1957 Patricie Highsmith) se odigrava u malom gradiću u Luizijani u kome, kao centralne likove, imamo bračni par (sa ćerkicom Trixie) koji svoje “bračne zavete” shvata veoma proizvoljno. Barem je tako što se tiče mlađe Melinde (Ana de Armas El Internado Laguna Negra aka INTERNAT (2007-2010)) koja svoje ljubavnike menja često na očigled i (nepisano) odobravanje svog muža Victora (Ben Affleck).

A i njihovi prijatelji znaju za taj njihov “dogovor”.

Da vas ne gnjavim previše detaljima ali u svakom slučaju u jednom trenutku Victoru “Vic”-u dosadi da mu žena “nabija rogove” pa jednom (možda izmišljenom ali možda i ne) “pričom” o sudbini njenog, inače nestalog, prethodnog “prijatelja” uplaši njenog sadašnjeg…”prijatelja”.

Stvari se dodatno zapetljavaju kada jedan od poznanika ozbiljno poveruje u tu “priču” ali i kada jedna osoba nastrada u čudnoj nezgodi.

Ovaj film “reklamiraju” kao erotski psihološki triler i ako i ima erotike “Deep Water” je daleko od kultnog ostvarenja koje je snimio Lyne još daleke 1987 godine. Naravno mislim na “Fatalnu privlačnost” a mislim i na oba aspekta…i erotiku i triler.

Deep Water Drama, Mystery, Thriller | March 18, 2022 (United States) 5.4
Director: Adrian LyneWriter: Zach Helm, Sam Levinson, Patricia HighsmithStars: Ben Affleck, Ana de Armas, Tracy LettsSummary: Vic and Melinda Van Allen are a couple in the small town of Little Wesley. Their loveless marriage is held together only by a precarious arrangement whereby, in order to avoid the messiness of divorce, Melinda is allowed to take any number of lovers as long as she does not desert her family. Vic becomes fascinated with the unsolved murder of one of Melinda's former lovers, Martin McRae, and, in order to successfully drive away her current fling, takes credit for the killing. When the real murderer is apprehended, Vic's claims are interpreted by the community as dark jokes.

Photos


See all photos >>

Što se tiče krajnje ocene hajde recimo ovako.

Prvih dvadeset minuta “Deep Water” mi je bio prilično interesantan. Onda, do nekih dvadeset minuta pred kraj, ne toliko interesantan ali svakako gledljiv, da bi u toj završnici svojim neobičnim/bezveznim rešenjima određenih situacija umalo kliznuo u neku vrstu (samo)parodije. A to svakako nije nagoveštavao svojim većim delom.

Pošto mi je ipak uglavnom bio podnošljiv a i ova šmizla sa gornje slike je toliko neodoljiva da ju je i Adrian Lyne smestio u odjavnu špicu (kao verovatno neku koja je ostavila i najbolji utisak) krajnja ocena je i više nego povoljna.

Na skali od (1-6) ocena: 2+/3-

About Biograf 876 Articles
Direktor, vlasnik i suvlasnik kompanije BVIZ LTD koja je osnovana sa ciljem obeležavanja, praćenja i čuvanja ugleda lika i dela Bozze Vampira iz Zemuna. Poslednjih godina, nakon što se Bozza povukao iz javnog života, BVIZ LTD na čelu sa sjajnim Biografom, krpi kraj sa krajem pišući recenzije onih filmova koje je, uglavnom, retko ko i gledao a još ređe i čitao (te recenzije)... - autor je svih epizoda na ovom sajtu Nagrade: VEMI za najbolji night soap (1999, 2001); VOSKAR za sporedne efekte (2003); VULICER za najbolji roman u kategoriji "Romani sa Bozzom Vampirom" (2004) V- je prvo slovo reči VAMPIR

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.