No Exit (2022)

samo gledljivo...i ništa više...

Umesto u bioskopskim dvoranama ovaj film je na kraju završio na “Hulu” i to jeste plus jer stvarno bih se osećao “prevareno” da sam platio ulaznicu za njegovo gledanje. A nisam platio ni pretplatu na Hulu. To sve ne znači da je “No Exit” loš. Ne….nije loš…ali nije ni nešto dobar.

Naša junakinja Darby Thorne (Havana Rose Liu) beži iz klinike za odvikavanje jer je dobila informaciju da joj se majka nalazi u bolnici nakon pretrpljenog moždanog udara. Sa parkinga klinike krade prvi auto i kreću u noć pravo u snežnu oluju koja je primorava da se privremeno skloni u odmorište pored puta.

Kada Darby otkrije da se u zaključanom kombiju nalazi kidnapovana devojčica jasno joj je da je za taj zločin odgovoran neko od zavejanih gostiju. Sledi igra “mačke i miša” u kojoj Darby pokušava da otkrije ko je krivac ali tako da ne dovede u opasnost ni sebe ni devojčicu…

Naravno, telefonski signal ne radi (jer su u Americi mobilni operatori nesposobni da takvu vrstu usluge pruže svojim korisnicima) a Darby ne zna kome može verovati…

Ne znamo ni mi, publika, bar prvih 30ak minuta a onda se misterija razreši sama od sebe. Tada kreće stvarna igra mačke i miša u kojoj je sada Darby lovina.

Kada shvatite da od tog najzanimljivijeg aspekta filma “Ko je to uradio” više nema vajde primorani ste da gledate kako nesposobni otmičar raznoraznim glupostima omogućava da se naša Darby izvuče iz raznoraznih opasnih situacija.

I to je okej da “No Exit” ima želju da bude ironično komičan poput napr. “Farga” jer navikli smo da gledamo tupave kriminalce koji rade tupave stvari. Problem je što “No Exit” ne zna u stvari šta želi da bude te neke, kao “duhovite” scene, zamenjuju brutalne i okrutne i opet obrnuto u krug.

[imdb]tt7550014[/imdb]

Očekujte neočekivano i to u onom lošem smislu…

Snimljen po istoimenom romanu tipa po imenu Taylor Adams “No Exit” bi možda bio znatno bolji film da su autori znali u kojem smeru sa ovim materijalom žele da krenu…

Ovako su ostali zavejani šlajfujući u istom mestu sa pričom koja želi da bude istovremeno i pametna a u središtu ima neke ne baš pametne i svakako nedovoljno razvijene (u smislu karaktera) likove.

Na skali od (1-6) ocena: 2+

Biograf
Biograf

Direktor, vlasnik i suvlasnik kompanije BVIZ LTD koja je osnovana sa ciljem obeležavanja, praćenja i čuvanja ugleda lika i dela Bozze Vampira iz Zemuna. Poslednjih godina, nakon što se Bozza povukao iz javnog života, BVIZ LTD na čelu sa sjajnim Biografom, krpi kraj sa krajem pišući recenzije onih filmova koje je, uglavnom, retko ko i gledao a još ređe i čitao (te recenzije)...

- autor je svih epizoda na ovom sajtu

Nagrade:
VEMI za najbolji night soap (1999, 2001);
VOSKAR za sporedne efekte (2003);
VULICER za najbolji roman u kategoriji "Romani sa Bozzom Vampirom" (2004)

V- je prvo slovo reči VAMPIR

Articles: 1090

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.