King Richard aka Kralj Ričard (2021)

Ovde Vil Smit glumi kao Vil Smit samo što ima bradu... zašto je dobio oskara samo Kris Rok zna...

Ono što je “Toma” za Jugoslovene “Kralj Ričard” je za Amerikance… S’tim što je “Toma” mnogo bolji film.

1. Ako ste pravi filmofil ovaj film  će te poželeti da pogledate zbog:

Šamara koji je Vil Smit zavalio Kris Roku a potom dobio oskara za ovu ulogu. To je glavni filmofilski razlog.

2.  A  gledali smo ga :  

Jer priča o sestrama Vilijams i njihovom teniskom usponu ne može biti dosadna…previše.

[imdb]tt9620288[/imdb]

3. Glavni razlog zbog čega će te ga (možda) odgledati do kraja:

“King Richard” je bio nominovan za pregršt oskar kategorija ali najfascinantnija mi je bila ta što je dospeo među najbolje filmove 2021. Ako imate u vidu da ih je u toj kategoriji bilo čak 10 (pravilo da ta kategorija, kao i druge, bude ograničena na 5 filmova je već dugi niz godina ukinito…mada, u njemu (pravilu) piše da može ali i ne mora maksimalno 10) onda i ne čudi što se i ovakav prosečan film našao u njoj.

Ipak svi mi volimo Noleta a Nole je igrao onaj pobednički ples sa Serenom a Serenin ćale je Richard Williams koga pak glumi Vil Smit koji je ošamario Chris Rocka.

4. Dvougao:

loše:  

Ovo pre svega liči na TV film. Kao i već pomenuti “Toma” prilično proizvoljno tumači i prikazuje neke činjenice (nemojte se iznenaditi kada negde na polovini filma, u jednoj rečenici koju će te ako odete da piškite sigurno propustiti, otkriti da Richard Williams nije pravi otac baš svih devojčica sa gornje slike…naprotiv…) i napravljen je maksimalno da bude “feel good” mada se pominje pomalo “strašni Kju Kluks Klan” odmah u prvoj rečenici…

dobro

Za razliku od “Tome” koji nam puca direktno na srce (i zbog čega ga eto više volim nego Ričarda) ovde je struktura tipična za sportske drame tako da očekujte da vam sledi završnica u kojoj će te navijati…(ali nećete baš i grickati nokte).

5. Šta bi bilo kad bi bilo:

 Da su svi gledali ovaj film pre nego što je Tsitsipas počeo da odlazi često i dugo u WC možda i ne bi toliko pričali o tome….iliti da Je Tsitsipas počeo da odlazi na duge WC pauze nakon što je ovaj film snimljen.

Na skali od (1-6) ocena: 3-

recenzija: Gimitrije Verzić, duh sa dva plava oka

Gimitrije Verzić (Tihi)
Gimitrije Verzić (Tihi)

Čuveni duh sa plavim okom (a od susreta sa Bozzom postao je duh sa dva plava oka), propali kandidat za kandidata studenta filmske režije i beskompromisni (takođe propali) filmski kritičar koga ste svi imali priliku da upoznate u prelomnoj, epoholno dvodelnoj epizodi "Bioskop Sloboda" Svojim autorskim tekstovima o filmu on će definitivno oplemeniti ovaj prostor.
Takođe, Gimitrije fanatično gleda televiziju pa možemo očekivati i njegove tekstove na tu temu. Od 1.11.2023 gurnut je u ilegalu.

Articles: 144

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.