The Flesh and Blood Show (1972)

O Romeo, Romeo zašto si Romeo...

Grupa mladih (i nezaposlenih) glumaca dobija poziv od anonimnog producenata da se okupe u jednom napuštenom teatru na obali. Učestvovaće u produkciji buduće predstave. Kada tamo stignu i započnu sa probama i jedan misteriozni manijak započinje sa njihovom eliminacijom. Da li je to zbog toga što ne može da podnese njihovu nepodnošljivo lošu glumu ili ima i neke druge motive saznaćete ako pogledate ovaj film režisera Pete Walkera.

Walker je jedan od onih horor “autora” koji imaju relativno kultni ugled zbog određenih filmova koje je radio (a ja sam, prilično davno, pogledao samo njegov, inače poslednji, film “House of the Long Shadows”). “The Flesh and Blood Show” svakako nije među tom grupom…kultnih.

Ni fantastično uzbudljiv početak, ali ne u smislu kako je fantastično snimljen niti je stvarno filmski uzbudljiv, ne može mu pomoći.

Na tom početku, neko zvoni u zlo noćno doba, na vrata stana u kojem se nalazi krevet u kome, zajedno, spavaju dve gole lepotice. Onda se desi ono što možete videti na naslovnoj fotografiji.

Manijak, manijak, to ne može biti svak’…

Ispostaviće se da je u pitanju praktična šala a par takvih će se odigrati i na početku te proklete pozorišne produkcije, u prvih petnaestak minuta ovog neinteresantnog filma.

Nijedan od ovih glumaca nije ostvario nekakvu značajniju karijeru. U stvari, ono što je najzanimljivije u ovom ostvarenju jeste upravo to koliko svi ovi glumci nisu talentovani za taj posao.

Dovoljno su “dobri” da ih možete apsolutno razlikovati od naturščika (koji su često u stanju, u rukama pravih režisera, da ostvare ubedljive uloge) a toliko su loši i bezlični da ih zaboravite ne odmah nakon odgledanog filma već odmah nakon odigrane scene.

Ono, kao “A jel ovu plavušu/momka sada prvi put vidim ili je to ona/onaj od pre pet minuta koji je nešto pričao na sceni?”.

Ovaj tekst je sve što trebate znati o filmu “The Flesh and Blood Show” a i to je sasvim suvišno i nepotrebno.

Na skali od (1-6) ocena: 1+

p.s. možda slučajnost ali znantno poznatiiji i svakako bolji film iz naredne (1973) godine “Theatre of Blood aka Teatar krvi (1973)” ima bazično sličnu premisu

Biograf
Biograf

Direktor, vlasnik i suvlasnik kompanije BVIZ LTD koja je osnovana sa ciljem obeležavanja, praćenja i čuvanja ugleda lika i dela Bozze Vampira iz Zemuna. Poslednjih godina, nakon što se Bozza povukao iz javnog života, BVIZ LTD na čelu sa sjajnim Biografom, krpi kraj sa krajem pišući recenzije onih filmova koje je, uglavnom, retko ko i gledao a još ređe i čitao (te recenzije)...

- autor je svih epizoda na ovom sajtu

Nagrade:
VEMI za najbolji night soap (1999, 2001);
VOSKAR za sporedne efekte (2003);
VULICER za najbolji roman u kategoriji "Romani sa Bozzom Vampirom" (2004)

V- je prvo slovo reči VAMPIR

Articles: 1085

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.