All My Friends Hate Me (2021)

Mada premijerno prikazan 2021 ovaj film je svoju distibuciju imao ove godine....i svakako ga neće svi gledaoci mrzeti...

“Svi moji prijatelji me mrze” je mala ali zanimljiva britanska “horor komedija” koju ćete ili mrzeti ili voleti… a sve do samog kraja ne vidim uopšte razloga da je mrzite.

Pete (Tom Stourtun) je čovek koga “svi prijatelji mrze” ili će barem u jednom trenutku poverovati u tako nešto. U stvari, Pete, naš (neshvaćeni) junak prihvata poziv da proslavi svoj 31 rođendan na imanju/zamku svog prijatelja sa univerziteta, negde u unutrašanjosti Engleske, gde će mu se pridružiti i ostali prijatelji (sa univerziteta) jer je to…savim normalno…da prijatelji, od kojih mnoge nije video godinama (a i sam je neko vreme voluntirao u izbegličkim kampovima van Engleske), prirede super žurku za njega, svima omiljenog Pete-a.

[imdb]tt9340892[/imdb]

Pete je (telefonom) u kontaktu sa svojom devojkom koja nije mogla poći sa njim ali će stići već sutradan…što je baš dobro…jer Pet pojma nema gde je tačno to imanje…a susret sa lokalnim stanovnikom/seljakom i neće baš dobro proći za Pete-a.

Već u toj početnoj sceni shvatamo da se stvari po Pete neće odvijati baš onako kako je sam zamislio a situacija se još više komplikuje kada konačno stigne do te ogromne stare viktorijanske palače u kojoj ne zatiče nikog.

Ne treba više ništa ni da znate o samom zapletu filma. Da li je Pete samo paronoični paranoik ili ga stvarno svi prijatelji, ne samo mrze već mu žele još gore, smrtonosnije, stvari saznaćete tokom gledanja ove crne komedije.

PoIgravanje i mešanje komedije sa tenzijom je izuzetno komplikovana rabota koja retko kada stvarno uspeva ali režiser Andrew Gaynord uspeva da u većem delu filma sasvim dobro pogodi atmosferu filma. I mi, kao ni Pete, ne znamo da li je svo ono što mu se dešava samo niz koincidencija od kojih možeš “sastaviti” stvarno preteću slagalicu ili je konačna slika, to rešenje slagalice, sasvim banalno i bezopasno.

A možda je Pete samo lud ?

U svakom slučaju, mada konačno rešenje nije ni meni donelo emotivni/logičko zadovoljavajući rezultat, moram priznati da sam na putu do njega prilično uživao u ovom filmu…a svakako, taj ukupni utisak, (rešenje) nije mnogo urušilo…

Na skali od (1-6) ocena: 3+

Biograf
Biograf

Direktor, vlasnik i suvlasnik kompanije BVIZ LTD koja je osnovana sa ciljem obeležavanja, praćenja i čuvanja ugleda lika i dela Bozze Vampira iz Zemuna. Poslednjih godina, nakon što se Bozza povukao iz javnog života, BVIZ LTD na čelu sa sjajnim Biografom, krpi kraj sa krajem pišući recenzije onih filmova koje je, uglavnom, retko ko i gledao a još ređe i čitao (te recenzije)...

- autor je svih epizoda na ovom sajtu

Nagrade:
VEMI za najbolji night soap (1999, 2001);
VOSKAR za sporedne efekte (2003);
VULICER za najbolji roman u kategoriji "Romani sa Bozzom Vampirom" (2004)

V- je prvo slovo reči VAMPIR

Articles: 1082

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.