Syrup (2013)

Ako volite da gubite vreme...

Snimljen po, kažu, popularnom istoimenom romanu, “Syrup” je valjda trebala biti humoristična priča o surovom svetu današnjeg marketinga u kome cilj opravdava bilo koje sredstvo (vidi pod “Ajfonke nad pisoarima”) .

Mada su osnovne poruke filma jasno predočene (piće pod nazivom “Fukk”, ambalaža važnija od sadržaja, lažni identiteti i lažne emocije itd…)  paralelna “ljubavna” priča nije niti dovoljno interesantna niti su njeni akteri ubedljivi te film pada u neuspešnom balansiranju između satire i romanse.

[imdb]tt0762138[/imdb]

Sa druge strane, i ta kritika potrošačkog društva, predstavljena je suviše (narativno) naivno, sa likovima koji su u stvari samo skice tih, verujem, sjajno zamišljenih persona, te gledaocu ni u jednom trenutku nije naročito stalo za sudbinu bilo koga od njih.

 Sa druge (od one prethodne druge) strane ovo liči na pravi film (u ekipi mora da su bili i scenograf i kostimograf). “Syrup” ima taj bazični kvalitet da nije naporan za gledanje ali to ne znači i da nije, u većem delu, dosadan i jednostavno slab.

O Amber Heard neću danas…

Na skali od (1-6) ocena: 2

Biograf
Biograf

Direktor, vlasnik i suvlasnik kompanije BVIZ LTD koja je osnovana sa ciljem obeležavanja, praćenja i čuvanja ugleda lika i dela Bozze Vampira iz Zemuna. Poslednjih godina, nakon što se Bozza povukao iz javnog života, BVIZ LTD na čelu sa sjajnim Biografom, krpi kraj sa krajem pišući recenzije onih filmova koje je, uglavnom, retko ko i gledao a još ređe i čitao (te recenzije)...

- autor je svih epizoda na ovom sajtu

Nagrade:
VEMI za najbolji night soap (1999, 2001);
VOSKAR za sporedne efekte (2003);
VULICER za najbolji roman u kategoriji "Romani sa Bozzom Vampirom" (2004)

V- je prvo slovo reči VAMPIR

Articles: 1084

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.