Little Tonny

Umro je Little Tonny. Nisam znao. Pokušao sam da pronađem neku njegovu “svežu” sliku ali Google mi nije dao ništa novo na “Little Tony 2015”. Tek tada pogledah WIKI. Veliki Mali Toni nas je napustio pre 3 godine, 2013. Imao je 72 godine. Slavu mu.

Sada mi samo još fali da otkrijem i da ni Elvis Prisli nije više sa nama… ne, nemojte mi ništa govoriti. Ne želim da znam !!!

little_tony

 Kada već pominjem Elvisa, Tonija su često poredili sa američkim Rock and Roll herojem, što mu ništa nije smetalo…naprotiv. I sam je, svojim pesmama, frizurom te konačno i albumom iz 1975 “Tony canta Elvis” odao priznjane svom uzoru.

littletony2

Većina nas “mlađih” po prvi put su čuli glas Little Tony-a u legendarnom “Sjećaš li se Dolly Bell”. Sjećate li se tog filma ?

Ta pesma (koju je napisao jedan drugi legendarni italijanski kanjconer, Adriano Celentano, koji je, hvala Vučiću, živ) bila je i prvi hit za Tonija.

Kasnije usledile su i druge velike pesme. Napr. “Cuore Matto” je sigurno među najpoznatijim italijanskim hitovima iz ’60-ih godina (prošlog veka)

Meni lično, ova dole, jedna je od najdražih.

https://youtu.be/viJ9HeFsQVs

Obećavam, sledeći put, bez obzira na moje zombi korene, u rubrici muzika bavićemo se nekim koji je još živ…ukoliko u međuvremenu ne premine…

littletonyblogo-620x346

pozdrav

 Peca Zombi 


(jedini pravi zombi u zemlji zombija)

Biograf
Biograf

Direktor, vlasnik i suvlasnik kompanije BVIZ LTD koja je osnovana sa ciljem obeležavanja, praćenja i čuvanja ugleda lika i dela Bozze Vampira iz Zemuna. Poslednjih godina, nakon što se Bozza povukao iz javnog života, BVIZ LTD na čelu sa sjajnim Biografom, krpi kraj sa krajem pišući recenzije onih filmova koje je, uglavnom, retko ko i gledao a još ređe i čitao (te recenzije)...

- autor je svih epizoda na ovom sajtu

Nagrade:
VEMI za najbolji night soap (1999, 2001);
VOSKAR za sporedne efekte (2003);
VULICER za najbolji roman u kategoriji "Romani sa Bozzom Vampirom" (2004)

V- je prvo slovo reči VAMPIR

Articles: 1082

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.