Definitely, Maybe (2008)

Možda vredi pogledati... a možda baš i ne. Definitivno.

Ryan Reynolds nikada nije postao pravi leading man za romantične komedije…a pokušavao je…nije da njie… Sada kad pogledam, u ovom trenutku, već su njegova tri filma u ovoj mojoj „bazi“, sva tri komedije  i (osim delimično Proposola, verovatno zbog šarma Sandre Bulok) sasvim (ispod)prosečne vrednosti.

Definitely.Maybe.2008

Ali, Ryan je oduvek bio šarmer (pitajte Alanis Morrisete i Skarlet Johanson ) tako da mi je donekle jasno zbog čega je njegovo ime stalno bilo u orbiti koja kruži oko one Zvezde (a onda je stigao Deadpool).

Definitely.Maybe.2008 (2)

„Definetly, Maybe“ je  neka vrsta varijacije na (TV seriju) „Kako sam upoznao tvoju mamu“.  Will Hayes priča svojoj jedanaestogodišnjoj ćerci priču o tome kako je upoznao njenu majku sa kojom se upravo razvodi. Da bi priča bila zanimljivija izmenio je imena, te i njegova ćerkica, a i mi gledaoci, pokušavamo da razotkrijemo misteriju koja Will-ijeva ljubav je na kraju postala i njegova supruga. Kao što rekoh „Kako sam upoznao tvoju mamu“.

Definitely.Maybe.2008 (4)

Ženska glumačka ekipa je odlična. Elizabeth Banks, Rachel Weisz i neodoljiva Isla Fisher je predvode dok sa muške strane pored Reynoldsa imamo jedino Kevin Kline koji uspeva da domaši nešto više u svojoj epizodnoj ulozi. Mada i tako, ovde već ostareli i dobri, Kline je totalno neiskorišćen.

Definitely.Maybe.2008 (3)

Osim što je i početna ideja blatanti rip-of popularnog TV šoua, „Definetly, Maybe“ najmanje igra na kartu originalnosti. Milion puta prežvakane situacije iz boljih (ali i gorih) romantičnih komedija čine gledanje ovog filma istovremeno i dosadnim ali i relativno sigurnim ako u tom trenutku nemate neke veće ambicije. Kada film u drugoj polovini “zasvira” patetične tonove gotovo da postane negledljiv ali na sreću, glumci ipak vade ovde kestenje iz vatre. To je taj holivudski šmek koji čini da i najgore đubre bude tako upakovano da je lepo na oko…barem na prvi pogled. Ne, nije ovaj film baš takav ali jeste prosečan i lako zaboravljiv… ali kao i hrana u Meku, ima neke svoje draži…

Na skali od (1-6) ocena: 3-

recenzija: Biograf

Biograf
Biograf

Direktor, vlasnik i suvlasnik kompanije BVIZ LTD koja je osnovana sa ciljem obeležavanja, praćenja i čuvanja ugleda lika i dela Bozze Vampira iz Zemuna. Poslednjih godina, nakon što se Bozza povukao iz javnog života, BVIZ LTD na čelu sa sjajnim Biografom, krpi kraj sa krajem pišući recenzije onih filmova koje je, uglavnom, retko ko i gledao a još ređe i čitao (te recenzije)...

- autor je svih epizoda na ovom sajtu

Nagrade:
VEMI za najbolji night soap (1999, 2001);
VOSKAR za sporedne efekte (2003);
VULICER za najbolji roman u kategoriji "Romani sa Bozzom Vampirom" (2004)

V- je prvo slovo reči VAMPIR

Articles: 1085

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.