The Proposal (2009)

Bullock+Reynolds su ovde dovoljno šarmantni za pristojnu zabavu...


 Za razliku od naprimer Meg Rajan (Meg Ryan), Sandra Bulok (Sandra Bullock) je uspela da svoju karijeru ne upropasti ulaskom u svoje zrele (i glumačke i životne) godine pažljivo birajući projekte koje su joj na kraju donele i oskara 2010 godine. I ako je meni lično ona pre svega prepoznatiljiva kao “vozač autobusa” u  filmu “Brzina” (Speed 1994) za veći deo američke (i svetske) publike ona će uvek biti neodoljivo šarmantna Lucy iz veoma dobrog “Dok si ti spavao” (While you were sleeping, 1995) pa zbog toga i nije čudo što su romatične komedije one u kojima je najčešće viđamo.

Proposol0004

  Takva je i “Veridba” (The Proposal , 2009) koja eto trenutno na IMDB ima veću ocenu od filma “Dok si ti spavao” ali o relevatnosti IMDB ocena nekom drugom prilikom.

Proposol0007 “Veridba”  je pitka gledljiva komedija koja ne vređa (i previše) gledaočevu inteligenciju (za razliku od mnogih savreminih holivudskih šećerlema) i koja svoje kvalitete pre svega zasniva na skladnoj međuigri glavnog glumačkog para (partner Sandri Bulok je Ryan Reynolds) i povremenim vrcavim dijalozima i “one liner”-ima u kojima prednjači lik bake Eni (Betty White).

Proposol0003

 Sve u svemu solidan film po današnjim merilima ali naravno daleko od klasika  romantčnih komedija koje nam je nekada Holivud pružao.

Proposol0001

Režija: Anne Fletcher

Glume: Sandra Bullock, Ryan Reynolds, Mary Steenburgen


Na skali od (1-6) ocena:4


recenzija: Gimitrije Verzić. duh sa dva plava oka

 

Gimitrije Verzić (Tihi)
Gimitrije Verzić (Tihi)

Čuveni duh sa plavim okom (a od susreta sa Bozzom postao je duh sa dva plava oka), propali kandidat za kandidata studenta filmske režije i beskompromisni (takođe propali) filmski kritičar koga ste svi imali priliku da upoznate u prelomnoj, epoholno dvodelnoj epizodi "Bioskop Sloboda" Svojim autorskim tekstovima o filmu on će definitivno oplemeniti ovaj prostor.
Takođe, Gimitrije fanatično gleda televiziju pa možemo očekivati i njegove tekstove na tu temu. Od 1.11.2023 gurnut je u ilegalu.

Articles: 144