The White Buffalo (1977)

Zanimljiv nestandardan vestern koji povezuje dve legende divljeg zapada, revolveraša Divljeg Bila Hikoka (Wild Bill Hickok) i indijskog poglavicu Ludog Konja (Crazy Horse) u izmišljenoj priči o lovu na monstruoznog bizona koji uništava sve pred sobom. Ova kombinacija različitih žanrova poput horora, vesterna, istorijske drame   nije dobro prihvaćena u doba kada je snimljen i propao je u bioskopima. Možda je razlog tome što je   koncept za to vreme bio prilično originalan i radikalan  pa ga publika nije ni mogla prihvatiti na pravi način,. A možda su jednostavno navikli da gledaju Čarlsa Bronsona u drugačijim filmovima (1974 je snimio svoj prvi Death Wish).

Ipak je u pitanju sasvim solidan film korektno režiran od strane iskusnog zanatlije J. Lee Thompsona   i to je prva njegova saradnja sa Bronsonom. Poslednju fazu njegove karijere obeležiće niz filmova sa Bronsonom (Murphy’s Law,10 to Midnight, Death Wish 4…)

.

Na skali od (1-6) ocena: 4-

recenzija: Gimitrije Verzić. duh sa dva plava oka

 

About Gimitrije Verzić 136 Articles
Čuveni duh sa plavim okom (a od susreta sa Bozzom postao je duh sa dva plava oka), propali kandidat za kandidata studenta filmske režije i beskompromisni (takođe propali) filmski kritičar koga ste svi imali priliku da upoznate u prelomnoj, epoholno dvodelnoj epizodi "Bioskop Sloboda" Svojim autorskim tekstovima o filmu on će definitivno oplemeniti ovaj prostor. Takođe, Gimitrije fanatično gleda televiziju pa možemo očekivati i njegove tekstove na tu temu

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.