The Necessary Death of Charlie Countryman (2013)

Dok čekamo na pravu istinu o kantrimenu...

“The Necessary Death of Charlie Countryman” je nepotreban film o Kantrimenu. Pravi film o stvarno zanimljivom Kantrimenu čekamo da neko snimi ovde… neko ko ima muda (što apsolutno ne isključuje i žene).

Egzotični milje (koji je, po načinu kako je predstavljen, mogao da se smesti i u Beograd) istočne Evrope veoma brzo se iscrpi u ovoj nefokusiranoj priči bez neke dublje poente kojoj se ponadate nakon, ipak, zanimljivog početka.

Odiseja glavnog junaka Čarlija u rumunskoj prestonici se uglavnom svodi na nekoliko prikaza metroa (uz jednu efektnu poteru) i nekoliko kadrova iz vazduha što nije dovoljno da bi ste „osetili“ Bukurešt.

Shia je korektan u naslovnoj ulozi, uvek solidni Mads ovde i briljira ali i šmira (zahvaljujući tome što ni režiser ni scenarista ne znaju kako da njegov lik opasnog kriminalca dovedu iz tačke A do tačke B a da to ne deluje traljavo i često neuverljivo) dok  Even Rachel Woods ovde deluje kao da je upala iz nekog drugog filma.

U svakom slučaju, preporuka za gledanje svim Bukuruštencima… ostali, zaobiđite…

Režija: Fredrik Bond

Glume: Shia LeBeouf, Evan Rachel Wood, Mads Mikkelsen

Na skali od (1-6) ocena: 2

recenzija: Gimitrije Verzić

 

Biograf
Biograf

Direktor, vlasnik i suvlasnik kompanije BVIZ LTD koja je osnovana sa ciljem obeležavanja, praćenja i čuvanja ugleda lika i dela Bozze Vampira iz Zemuna. Poslednjih godina, nakon što se Bozza povukao iz javnog života, BVIZ LTD na čelu sa sjajnim Biografom, krpi kraj sa krajem pišući recenzije onih filmova koje je, uglavnom, retko ko i gledao a još ređe i čitao (te recenzije)...

- autor je svih epizoda na ovom sajtu

Nagrade:
VEMI za najbolji night soap (1999, 2001);
VOSKAR za sporedne efekte (2003);
VULICER za najbolji roman u kategoriji "Romani sa Bozzom Vampirom" (2004)

V- je prvo slovo reči VAMPIR

Articles: 1081

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.