The Trip to Italy (2014)

U ovom filmu se uglavnom mnogo priča i jede... i pomalo putuje.

Dvojca, nama ne baš poznatih, komičara putuju, kao što samo ime filma kaže, Italijom. Uz put, uglavnom tokom klopanja, i razgovaraju. Najčešće o svojim karijerima, češće, uz imitaciju raznih (poznatih) glumaca, o filmovima tj. pop kulturi a najmanje o samoj Italiji. I to je sasvim okej.

Ovaj film meni, iz nekog sasvim nepoznatog razloga (mada podsvesno apsolutno znam zašto je tako), veoma neomiljenog reditelja Michael Winterbottom-a pleni svojom nepretencioznošću. Upravo taj aspekt mi se i najviše sviđa. Nema ovde neke radnje. Dva drugara razgovoraju o temama koje, ako niste filmski znalac/ljubitelj, i nisu baš zanimljive, plus ovo je nastavak filma/serije “the Trip” (koju nisam gledao) i mnoge teme/odnosi se nadovezuju na prethodna dešavanja.

Opet, meni su ova dvojca likova/glumaca iz nekog, meni sasvim nepoznatog razloga (mada podsvesno apsolutno znam zašto je tako), i dragi i mili. Volim i glumce koje imitiraju (Al Pacino, Sean Connery, Michael Caine itd…) a i Hugh Grant  imitacija (i upotreba) je savršena.

Takođe, dodatni kvalitet je činjenica da je “Putovanje u Italiju” za divno čudo upravo i smešteno u Italiju pa je dovoljno imati i samo par ovakvih kadrova “prirodnih” lepota da mi srcu bude milije.

Steve Coogan i Rob Brydon glume same sebe i ono što je zanimljivo jeste da detalji njihovih personalnih života u filmu deluju dovoljno realno i uverljivo i ako su u pitanju imaginarne verzije njihovih ličnosti.

“The Trip to Italy” je pre svega namenjen ljubiteljima ove serije (i ovih glumaca) i relevantan i bitan samo britanskoj publici (mnoge fore su na račun meni totalno nepoznatih ljudi a koje su, verovatno, opšte poznate medijske ličnosti u Engleskoj) i duboko je introvertan. Britanski.

Nama sa strane, ostajemo da se “priključimo” ovoj ekscentričnosti na filmskom (TV) platnu… ili ne.

Na skali od (1-6) ocena: 3-

recenzija: Biograf

 

Biograf
Biograf

Direktor, vlasnik i suvlasnik kompanije BVIZ LTD koja je osnovana sa ciljem obeležavanja, praćenja i čuvanja ugleda lika i dela Bozze Vampira iz Zemuna. Poslednjih godina, nakon što se Bozza povukao iz javnog života, BVIZ LTD na čelu sa sjajnim Biografom, krpi kraj sa krajem pišući recenzije onih filmova koje je, uglavnom, retko ko i gledao a još ređe i čitao (te recenzije)...

- autor je svih epizoda na ovom sajtu

Nagrade:
VEMI za najbolji night soap (1999, 2001);
VOSKAR za sporedne efekte (2003);
VULICER za najbolji roman u kategoriji "Romani sa Bozzom Vampirom" (2004)

V- je prvo slovo reči VAMPIR

Articles: 1082

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.