This is the End (2013)

O kako je lepo biti glup...

Da prostite, ovaj film je zajebancija. Jes’ vala. Glumci koji glume sami sebe i uz to nam se krevelje, pušu, piju, prolaznike gled’u, i obilato duvaju i drogiraju i ne može (valjda? -:) )biti ništa drugo osim zajebancije.

 Ali, za razliku od mnogo sličnih pokušaja, ovaj je uglavnom veoma zabavan.

Režija: Seth Rogen, Evan Goldberg

Glume (sami sebe):


James Franco,

Seth Rogen,

Craig Robinson,

Michael Cera,

Jonah Hill,

Emma Watson…

Seth Rogenu u posetu (u L.A.) dolazi prijatelj Jay Baruchel. Iste večeri odlaze na zabavu u novu kuću James Franca koji organizuje veliku holivudsku zabavu povodom useljenja. To je samo početak prave apokaliptične večeri…

 Ovako (bezvezno) prepričan sadržaj filma. a uz nadu da niste pogledali nijedan trejler i da nemate pojma šta će se ovde sve dešavati, zvuči poprilično dosadno. A ovaj film je sve samo ne dosadan.

Slično kao u filmu Ted i “This is the End” se sastoji praktično od niza skečeva koji prate (ne)koheretnu priču ali za razliku od Teda, zbog same situacije u kojoj se nalaze naši protagonisti, “This is the End” deluje znatno bolje kao celina.

Maksimalno karikarirajući svoje likove (tj. sami sebe) gotovo svaki od učesnika ovog projekta (eto te reči koja mi je malopre nedostajala…”projekat” je pravi naziv za ovaj poduhvat) pruža vrhunsku komičnu kreaciju što se naročito odnosi na James Franca koji je toliko prirodno odigrao lik James Franca da bi čovek pomislio da je ovo stvarno James Franco. Kapirate ?

Ovaj film je te 2013-e bio među najgledanijim komedijama i premašio je zaradu od 100 miliona dolara što je za njegov relativno skromni budžet od oko nekih 30-ak miliona stvarno veliki uspeh, kome se, verujem, ni sami tvorci nisu nadali.

 Sa druge strane, “This is the End” neće nikada postati nekakav klasik ili film kome ćemo se vraćati u nekom daljem periodu ali meni je pružio dovoljno zabave i smeha u tih svojih stotinak minuta da mu drage volje, širokog srca i osmeha, dajem čistu četvorku.

Na skali od (1-6) ocena: 4

Biograf
Biograf

Direktor, vlasnik i suvlasnik kompanije BVIZ LTD koja je osnovana sa ciljem obeležavanja, praćenja i čuvanja ugleda lika i dela Bozze Vampira iz Zemuna. Poslednjih godina, nakon što se Bozza povukao iz javnog života, BVIZ LTD na čelu sa sjajnim Biografom, krpi kraj sa krajem pišući recenzije onih filmova koje je, uglavnom, retko ko i gledao a još ređe i čitao (te recenzije)...

- autor je svih epizoda na ovom sajtu

Nagrade:
VEMI za najbolji night soap (1999, 2001);
VOSKAR za sporedne efekte (2003);
VULICER za najbolji roman u kategoriji "Romani sa Bozzom Vampirom" (2004)

V- je prvo slovo reči VAMPIR

Articles: 1082

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.