Money (2016)

Nemojte trošiti ni Money ni Time na ovaj film...ma vala ni na ovu recenziju.

Moja nevolja sa filmom “Money” počela je u trenutku kada sam se uključio sa gledanjem (RTS1 pre neki dan). Grupa prijatelja na večeri, u dvorištu vile-lepne vile…

Ćaskaju ovi mladi ljudi o smislu života, posla i dece… mnogo bre interesantno…i mnogo bre harizmatično odlični glumci. I taman htedoh da prebacim kanal nakon 60ak sekundi (eto toliko su oni “harizmatični”) kad neko pozvoni na vrata. Ne kod mene, nego u filmu.

Kad vratima, lično on, Jamie (Apolo Galaktika) Bamber. Ovaj veoma talentovani glumac nažalost nikada nije dobio pravu filmsku šansu, ni u Holivudu ni u svojoj rodnoj Engleskoj.

Ali da ne jadikujemo nad njegovom sudbinom (koja generalno i nije tako loša). Ovde Jamie naprosto briljira u ulozi misterioznog gosta na večeri koji se, na početku, predstavlja kao novi komšija. Dobro, i ne bude mu bilo teško kada glumi sa ovakvom “ekipom”.

I tada sledi solidnih i veoma zabavno intrigantnih desetak minuta, u kojima otkrivamo prave motive ove posete ali i prave motive okupljenih na ovoj večeri.

I to je otprlike to…tih 10 minuta. Sve nakon njih do samog kraja je užasno loše zamišljeno, odglumljeno i režirano. Motive i logiku bacite u vodu…ma nemojte uopšte pogledati ni ovih deset minuta… zaboravite da ste ikada čuli za ovaj film.

Na skali od (1-6) ocena: 1 +

mislio sam da ipak ovom čudesno lošem ostvarenju (ovekovečovanom sa gomilom festivalskih nagrada opskurnih festivala) dam prelaznu dvojku, jer ipak je Jamie dobar, režiser se zove Martin a i ima onih deset minuta, ali malopre ukapirah da se uopšte nisam uključion na sam početak filma. Na samom početku se mnogo toga već razjasni i sazna te sam apsolutno siguran da ni tih 10 minuta ne bi imalo isti efekat da sam “Money” počeo da gledam od početka…

Biograf
Biograf

Direktor, vlasnik i suvlasnik kompanije BVIZ LTD koja je osnovana sa ciljem obeležavanja, praćenja i čuvanja ugleda lika i dela Bozze Vampira iz Zemuna. Poslednjih godina, nakon što se Bozza povukao iz javnog života, BVIZ LTD na čelu sa sjajnim Biografom, krpi kraj sa krajem pišući recenzije onih filmova koje je, uglavnom, retko ko i gledao a još ređe i čitao (te recenzije)...

- autor je svih epizoda na ovom sajtu

Nagrade:
VEMI za najbolji night soap (1999, 2001);
VOSKAR za sporedne efekte (2003);
VULICER za najbolji roman u kategoriji "Romani sa Bozzom Vampirom" (2004)

V- je prvo slovo reči VAMPIR

Articles: 1082

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.