Halloween Ends aka Noć veštica: kraj (2022)

Ne gledajte ovo đubre...tj. ako već hoćete, pogledajte zadnjih 7 minuta.

Prvo o dobrim stvarima.

Najbolja (i to bez konkurencije) jeste činjenica da se ovog puta nisam za’ebao i požurio kao i prvi (Halloween (2018)) i kao i drugi (Halloween Kills aka Noć veštica ubija (2021)) put pravo u bioskop na premijernu projekciju.

Mudro sam sačekao 24h i (besplatno) skinuo ovaj film jer se, kao i prošli, našao istovremeno na Peacock platformi….i na torentima.

Druga, okej stvar, bila je uvodna špica i prvih nekoliko minuta do naslovne špice. U tom početnom delu upoznajemo lika/mladića po imenu Corey Cunningham koji će, te 2019 godine, kao bejbiter doživeti traumu koja će mu obeležiti život. Taj Corey Cunnigham je inače glavni lik u ovom filmu.

I to je to…

Nakon što skočimo još dalje u budućnost (prva dva dela su se dešavala iste noći 2018 godine), u 2022 godinu, “Noć veštica: kraj” postaje jedan od najzbrkanijih (u svakom smislu) i najpromašenijih (u svakom pogledu) filmova koje sam odgledao.

Ovo je svakako, po mnogo čemu, najgori film u Halloween franšizi a tu je, kao što znate, i sada već ozbiljna konkurencija.

Inače, u preeeeeeeedugiiiiiiiiih 111 minuta, prisustvovaćete sekvencama/scenama koje, pojedinačno, još na nešto i liče ali kao celina uklopljeni su u jedno izuzetno promašeno ostvarenje koje niti je imalo strašno niti je napeto niti je bar malo zabavno.

“Halloweeen ends” ne samo da narušava osnovnu mitologiju Halloween serijala već urušava i sopstvenu koju je “kreirao” u prethodna dva filma te se gotovo svi akteri, od Laurie Strode i njene (preživele) unuke Allyson pa sve do samog Michael Myersa, ponašaju totalno drugačije od onog kako su ovi likovi definisani u prethodnim delovima ove nesrećne trilogije.

Ako i zanemarimo sve što se pre ovog filma desila i pokušamo da ga analiziramo kao totalno posebno nezavisno ostvarenje i tu “Noć veštica: kraj” pada na nekim osnovnim narativnim postulatima koje sam postavi u prvoj polovini filma a potom ih totalno odbaci kako se bližimo kraju.

Povremeno se u ovom filmu pojavi i Michael Myers

Loše, jadno i bedno…

Na skali od (1-6) ocena: 1 (ko vrata)

Biograf
Biograf

Direktor, vlasnik i suvlasnik kompanije BVIZ LTD koja je osnovana sa ciljem obeležavanja, praćenja i čuvanja ugleda lika i dela Bozze Vampira iz Zemuna. Poslednjih godina, nakon što se Bozza povukao iz javnog života, BVIZ LTD na čelu sa sjajnim Biografom, krpi kraj sa krajem pišući recenzije onih filmova koje je, uglavnom, retko ko i gledao a još ređe i čitao (te recenzije)...

- autor je svih epizoda na ovom sajtu

Nagrade:
VEMI za najbolji night soap (1999, 2001);
VOSKAR za sporedne efekte (2003);
VULICER za najbolji roman u kategoriji "Romani sa Bozzom Vampirom" (2004)

V- je prvo slovo reči VAMPIR

Articles: 1080

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.