Night at the Museum (2006)

Ova recenzija je daleko slabija od samog filma što više govori o kvalitetu pisanja ovde okupljenih kritičarskih genija nego o ovom box office hitu iz 2006

Ne znam… ovo je dečiji film po difoltu. Imamo ovde male ljude, slonove, igračke, majmune i čarobne pergamente…i mumije. Pa ipak, daleko je ovo od dečijih klasika…pa i tematski najsličniji (da ne kažem da mu je ovaj film pokrao osnovnu ideju) Jumanji je bolji od “Noći muzeja”… a ni za Jumanji ne možemo reći da je baš klasik.

Glavni junak, u već standardnom neurotičnom tumačenju Bena Stilera (koje mi, za divno čudo, nikada  nije previše smetalo), nema stalni posao, razveden je i ima sina  koga sve manje i manje viđa.


Zbog toga mu se učini kao idealna ponuda da postane noćni čuvar u muzeju. Ono što ne zna jeste da je ovaj muzej sasvim drugačiji od drugih. To će otkriti već prve noći.


Svake noći svi eksponati oživljavaju a njegova je dužnost je da nekako sve to organizuje i sačuva do jutra kada magija prestaje.


Dobro, ima ovde nekoliko baš smešnih fora, ali kao celina…blah…mada verujem da bi se ovo dopalo klincima. Evo još par slika… sasvim dovoljno da steknete utisak o filmu.


i da ne zaboravim majmuna


Režija: Shawn Levy

Glume: Ben Stiller  Robin Williams Carla Gugino

Na skali od (1-6) ocena: 3

Biograf
Biograf

Direktor, vlasnik i suvlasnik kompanije BVIZ LTD koja je osnovana sa ciljem obeležavanja, praćenja i čuvanja ugleda lika i dela Bozze Vampira iz Zemuna. Poslednjih godina, nakon što se Bozza povukao iz javnog života, BVIZ LTD na čelu sa sjajnim Biografom, krpi kraj sa krajem pišući recenzije onih filmova koje je, uglavnom, retko ko i gledao a još ređe i čitao (te recenzije)...

- autor je svih epizoda na ovom sajtu

Nagrade:
VEMI za najbolji night soap (1999, 2001);
VOSKAR za sporedne efekte (2003);
VULICER za najbolji roman u kategoriji "Romani sa Bozzom Vampirom" (2004)

V- je prvo slovo reči VAMPIR

Articles: 1082

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.