A Star Is Born (2018)

Onako kako je u filmu Ally promenila žanr muzike koju peva tako se i utisak o ovom filmu počeo menjati...

Znate da sam sucker za melodrame. Volim da me pogode da baš onako bole… Od “A Star Is Born” nisam očekivao da će biti neki sjajan film ali sam bio siguran da će boleti.

Dovoljno sam mator da sam (sve u svoje vreme) pogledao sve 3 prethodne verzije ove priče o usponu i padu u šoubiznisu, te mi je bio dobro poznat epilog. Bio sam spreman.

Bradley Cooper plays Jackson Maine, a musician struggling with addiction, in A Star Is Born.

Prvih 40-ak minuta, mada u nekim trenucima i suviše lagodno-bajkoviti, bili su veoma dobri pre svega zato što je odmah sa platna prštala hemija između Bradley Cooper-a i Lady Gaga. Ako kažem da je Gaga sasvim solidna onda ne smem da propustim da istaknem da je Cooper ovde fenomenalan. Ko bi rekao da će nekadašnje smešno levo smetalo i, u suštini, sporedni lik iz tv serije Alias postati ovako dobar glumac…ma šta glumac, ovde je i pevač a i (dobar) režiser.

kada već pominjem Alias lepo je videti u malim ulogama neke glumce iz te serije

Kada je “A Star Is Born” iz tog sjajnog starta ušao u drugu, ozbiljnu dramsku fazu, počeo je da gubi i na svežini i na žestini. Kako je Ally (Lady Gaga) kretala svojim zvezdanim putem a Jack Maine (Bradley Cooper) putem beznađa, tako se i film pretvorio u razvučenu “opšta mesta” dramu, u kojoj magija više nije delovala.

Karakteri na ekranu su počeli da izgovaraju “čudne”, van karaktera, replike, njihovi motivi i pojedine odluke počeše prelaziti granicu logike i razuma, a emocije, kojih beše i previše sa početka, u nastavku jednostavno nisu funkcionisale. Tako su naišle i pojedine scene u kojima smo jasno videli da je ovo ipak debitanska uloga Lady Gage. Ni (za mene i sve one koji znaju priču o zvezdi koja je rođena) očekivani katarzični završetak nečekivano beše previše hladan i vizuelno nemaštovito stereotipan.

Šteta. Prethodnu verziju (iz 1976g.), sa Kris Kristofersonom i Barbarom Strejsend, gledao sam prilično davno, ima verovatno i dve decenije, ali i ona, i ako nije u pitanju nekakav mnogo kvalitetan film, imala je daleko ubedljiviji i stvarno katarzičniji završetak.

Ovaj “A Star Is Born” je poput naziva noseće pesme ovog filma “Shallow”. Površan i plitak.

Na skali od (1-6) ocena: 2 +

Biograf
Biograf

Direktor, vlasnik i suvlasnik kompanije BVIZ LTD koja je osnovana sa ciljem obeležavanja, praćenja i čuvanja ugleda lika i dela Bozze Vampira iz Zemuna. Poslednjih godina, nakon što se Bozza povukao iz javnog života, BVIZ LTD na čelu sa sjajnim Biografom, krpi kraj sa krajem pišući recenzije onih filmova koje je, uglavnom, retko ko i gledao a još ređe i čitao (te recenzije)...

- autor je svih epizoda na ovom sajtu

Nagrade:
VEMI za najbolji night soap (1999, 2001);
VOSKAR za sporedne efekte (2003);
VULICER za najbolji roman u kategoriji "Romani sa Bozzom Vampirom" (2004)

V- je prvo slovo reči VAMPIR

Articles: 1084

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.