Aladdin (2019)

A sequel is in development.

Guy Ritchie je 2019 imao premijeru dva filma. Onaj drugi, Gospoda, označio je povratak u staru formu, dok je ovaj prvi, Aladin, jedan tipičan savremeni Dizni proizvod, bez ukusa i mirisa.

Ritchie se ovde nazire u tragovima, sve je doterano i kontrolisano, dopadljivo i benigno, odmereno i smoreno, duhovito i dosadno…

Pesme su, valjda, okej…mada ne pamtim ni jednu. Vil Smit je, valjda, okej mada meni ni Robi Vilijams nije bio “zakon” (verovatno zbog toga što sam taj crtani samo jednom pogledao/pregledao). Ostale glumce po prvi put u životu vidim.

Originalna priča je, koliko vidim, pretrpela određene bitne i neke manje bitne izmene…ali…opet…

Ne vidim razloga da se nešto duže bavim ovim konfecijskim proizvodom. Za jedno nošenje (gledanje) je u redu… Deci će se verovatno svideti…

Na skali od (1-6) ocena: 3

recenzija: Gimitrije Verzić, duh sa dva plava oka

Gimitrije Verzić (Tihi)
Gimitrije Verzić (Tihi)

Čuveni duh sa plavim okom (a od susreta sa Bozzom postao je duh sa dva plava oka), propali kandidat za kandidata studenta filmske režije i beskompromisni (takođe propali) filmski kritičar koga ste svi imali priliku da upoznate u prelomnoj, epoholno dvodelnoj epizodi "Bioskop Sloboda" Svojim autorskim tekstovima o filmu on će definitivno oplemeniti ovaj prostor.
Takođe, Gimitrije fanatično gleda televiziju pa možemo očekivati i njegove tekstove na tu temu. Od 1.11.2023 gurnut je u ilegalu.

Articles: 144

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.