The Bermuda Depths (1978)

Ovo je priča o kornjači.

Ovaj film je Japansko/USA produkcija koje se u bioskopima davala samo u Japanu a u Americi je zavrsio pravo na ABC mreži. Zbog čega vam ovo pominjem ?

Ako kojim slučajem nekada u svom životu naletite na ovaj film primetićete nekoliko stvari.

Svi u ovom filmu očajno glume. Ako kažem da je najbolji među njima (tj. najmanje loš) Apolo Krid aka Carl Weathers onda znate kakva je situacija. Pogotovo što ovde Weathers glumi naučnika koji sprema master iz teratologije (u morskim dubinama Bermuda).

Naučnik Erik

Imam super objašnjenje zašto je ovo ispalo ovako a u vezi glume. Režiser filma je Japanac Tsugunobu Kotani koji je svoj čitav život proveo u Japanu i tamo radio razne “creature” filmove i koji, siguran sam, pojma nema engleski. Zato su njemu ovi kadrovi delovali super…kao da glume Japanci :).

Erik kada skine bermude na Bermudima

Drugo objašnjenje je da ovi glumci stvarno pojma nemaju. Za neke je sasvim moguće da je tako ali Connie Selleccu sam gledao u gomili tv serija i filmova i ona je sasvim solidna. Čak je i u ovom filmu, koji je inače njen debi, jedna od boljih.

Connie Sellecca

Inače, sama priča a kada se prepriča, deluje relativno zanimljivo. Glavni junak Magnus je kao mali imao drugaricu Jenny sa kojom se družio na obali okeana.

U strašnoj tragediji Magnus gubi oca (majka je umrla još ranije) a prava priča počinje kada se odrasli Magnus vraća u mesto svog detinjstva. Tamo će ga dočekati drugar Erik koji sa svojim mentorom/profesorom proučava Bermudski trougao i traga za novim bićima u okeanu.

Da li je Jenny samo plod Magnusove mašte ili se iza svega toga krije neko ogromno iznenađenje saznaćete ako pogledate ovaj film.

Ja vam savetujem, nemojte. Baš vas briga. Osim ako vas baš interesuje zašto se ovaj film prikazivao u japanskim bioskopima. Japanci vole ovakve stvari…

Ne, ne mislim na ove stvari…

Namerno vam nisam ovde stavio jednu sliku koja bi vam čitavu misteriju razotkrila…

Osim loše glume i loše režije ni sam scenario nije nešto bolji. Ipak, dajem mu prelaznu ocenu, pre svega zbog lepe pesme (koja je u uvodnoj špici) a i ova montaža na youtube za “spot” vam otprlike ukazuje da su “Bermudske dubine” imale potencijala…nekog.

Na skali od (1-6) ocena: 2-

Biograf
Biograf

Direktor, vlasnik i suvlasnik kompanije BVIZ LTD koja je osnovana sa ciljem obeležavanja, praćenja i čuvanja ugleda lika i dela Bozze Vampira iz Zemuna. Poslednjih godina, nakon što se Bozza povukao iz javnog života, BVIZ LTD na čelu sa sjajnim Biografom, krpi kraj sa krajem pišući recenzije onih filmova koje je, uglavnom, retko ko i gledao a još ređe i čitao (te recenzije)...

- autor je svih epizoda na ovom sajtu

Nagrade:
VEMI za najbolji night soap (1999, 2001);
VOSKAR za sporedne efekte (2003);
VULICER za najbolji roman u kategoriji "Romani sa Bozzom Vampirom" (2004)

V- je prvo slovo reči VAMPIR

Articles: 1082

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.