Love & Other Drugs aka Ljubav i druge droge (2010)

Ovo je mogao biti tako dobar film. Nažalost, negde, na putu ka tome, je zalutao...

Edward Zwick je oduvek bio ozbiljan reditelj, Kada to kažem mislim pre svega na tematiku njegovih filmova a ne i na same (samo?) rezultate/značaj njegovih dela.

Debitovao je romantičnom komedijom/dramom “About Last Night” davne 1986 godine i, koliko me sećanje služi, beše to pristojan debi.

Zwick zatim kreće stazom “Slave“, terorizma “The Siege“, preko “Poslednjeg samuraja” i “Krvavih dijamanata“.

Jake Gyllenhaal je fenomenalan (kao i uvek) i sa Anne Hathaway čini harizmatičan i uverljiv ljubavni tandem. I to je otprilike to što se tiče hvale.
“Love & Other Drugs” je film propuštenih šansi.
 Taman kada ljubavna priča počne da fukcioniše ona se pretvori u ozbiljnu (tragičnu ?) dramu, taman kada prihvatimo tu dramu ona se transformiše u komediju na najgorem AdamSendlerovskom nivou…i tako… u krug.

Ovo miksovanje drame i komedije jednostavno ne valja i ozbiljno utiče na percepciju gledaoca i onemogućava uživanje u onim sjajnim delovima kojih “Love & Other Drugs” svakako ima.

btw…iz nekog razloga , Anne Hathaway, je u filmu pretežno gola, što naravno nije loše, ali nikako i ne poboljšava film. I Gylenhall nas povremeno počasti svojom stražnjicom a tu je i par stražnjica koje definitivno nisam želeo da vidim. Pretpostavljam da što ima više golotinje onda je to i provokativnije i dramski ozbiljnije ?

“Love & Other Drugs” vredi videti isključivo zbog njih dvoje (mislim na glumce sa donje slike a ne na njihove pozadine).

Zanimljiv soundtrack je definitivno bolji od samog filma…

Na skali od (1-6) ocena: 3

Biograf
Biograf

Direktor, vlasnik i suvlasnik kompanije BVIZ LTD koja je osnovana sa ciljem obeležavanja, praćenja i čuvanja ugleda lika i dela Bozze Vampira iz Zemuna. Poslednjih godina, nakon što se Bozza povukao iz javnog života, BVIZ LTD na čelu sa sjajnim Biografom, krpi kraj sa krajem pišući recenzije onih filmova koje je, uglavnom, retko ko i gledao a još ređe i čitao (te recenzije)...

- autor je svih epizoda na ovom sajtu

Nagrade:
VEMI za najbolji night soap (1999, 2001);
VOSKAR za sporedne efekte (2003);
VULICER za najbolji roman u kategoriji "Romani sa Bozzom Vampirom" (2004)

V- je prvo slovo reči VAMPIR

Articles: 1084

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.