Teacher (2019)

Profesor sa svojim ličnim problemima/demonima pokušava da reši probleme drugih...

Kao što vidite film “Teacher” ima relativno pristojnu ocenu na IMDB. Jeste samo njih 900-ak odlučilo da ga vrednuje ali, i za taj uzorak, ovo je prilično dobar rezultat (6.4) za ovakav film…

Što se tiče zapleta, scenarista i režiser Adam Dick u svom debitantskom dugometražnom ostvarenju (nastalom na osnovu istoimenog kratkog filma) nije ponudio ništa što pre toga nismo videli.

U pitanju je priča o srednjoškolskom profesoru koji otkriva da grupa siledžija maltretira grupicu štrebera. Kada kažem grupa mislim na njih, otprilike, troje a kada kažem grupica, mislim na njih dvoje. Nevolja je, osim što u filmu nema Velje, da taj čovek koji se među siledžijama naročito ističe jeste sin lokalnog moćnika/bogataša.

Kevin Pollak kao tatata na siledžijata

Namerno malopre upotrebih reč čovek umesto momak jer glumac koji glumi sinota na tatata ne liči na srednjoškolca.

Ali nije samo da on deluje znatno starije… niko ovde ne deluje kao onaj lik koga glumi u filmu. Svi učenici izgledaju više kao da su maturanti ali na proslavi 10 godine mature, a i profesor (koji je glavni lik) liči na sve drugo…osim profesora.

Maloletnici maltretirani…

Od samog početka imao sam utisak da ništa ovde ne deluje autentično a tome dosta pomaže i neobično loša gluma većine aktera. Nekako sam uvek imao one predrasude da lepe glumce u filmovima biraju zato što su pre svega lepi, a ne zato što su talentovani, a one “ružne” upravo zato što su talentovani….ali “Teacher” je srušio sve moje predrasude…hvala mu.

Osim loše glume, lošem utisku doprinosi i neuverljiva priča, koja se bazira na nimalo verovatnim potezima i preokretima, te i motivima, našeg profesora koji, kao i mi gledaoci, pojma nema šta u stvari želi da radi u ovom filmu. Ono što donekle spasava radnju jeste taj bazični, “primitivni” ljudski poriv/želja da dobro mora pobediti zlo, te sam nekako istrajao u gledanju čitavog filma jer sam želeo da vidim pravdu…

Možda će i neka vrsta pravde stići pojedince iz “Teacher”-a ali stvarno nije pravedno da vas bilo ko, a najmanje ja, sili da ovaj film pogledate….

Na skali od (1-6) ocena: 2

recenzija: DeHičkok

DeHičkok (Prle)
DeHičkok (Prle)

Poznat kao ljubitelj TV serija, De Palme i Hičkoka, ovaj naš već stari član dolazi sa virtuelnih mesta poznatih kao Znak Sagite/Darkwood. Ne pije, ne puši i ne psuje. Omiljen mu je junak Bozza Vampir a omiljena boja žuta (giallo). Zadužen je da pokrije sve što može da se prekrije...Od 01.11.2023 je gurnut u ilegalu

Articles: 212

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.