Le regine aka Queens of Evil (1970)

Tri sestre i jedan momak...

Nema ničeg interesantnijeg nego kada naletim na neki film iz davne prošlosti za koji nikada nisam čuo (ni video) a on ispadne dobar… ili bar ovako slatko bizaran…čudnovat…narkotički (ovim ne tvrdim da su autori bili pod uticajem nekih opijata dok su ga snimali ali ne kažem ni da nisu 🙂 )

Sad, pođimo od naslova… “Le regine aka Queens of Evil” je sasvim normalan ali iz nekog razloga na torrentima se nalazi pod finskim prevodom “Himon kuningattaret”. Doduše, ova “bizarnost” nije vezana direktno za sam film ali neka ostane zabeleženo.

Film počinje sa našim hipi junakom Davidom (Ray Lovelock) koji jezdi na svom motoru pored obale mora. On je slobodan, on je “Gol u sedlu aka Easy Rider”. Osim što je hipik on obožava da ne nosi ni šlem ali vala ni naočare (protiv vetra) dok šiba drumovima…kao što Dunavom šibaju vetrovi tako ovde Davidom šibaju…

Na svom Suzukiju ne ustračava se da vozi i noću (što u filmu deluje i sablasno i privlačno…nisam baš gledao puno ovakvih noćnih motorističkih sekvenci te mi je već u tom trenutku “Le regine” postao veoma interesantan.

David tokom te noćne vožnje ulazi u nekakvu maglu i u poslednjem trenutku se zaustavlja ispred ovog gospodina, sa gornje slike, kome je bušna guma. Kao i svaki hipik odluči da pomogne čoveku.

Dok David menja gumu, sedokosi stranac mu priča čudne priče o fatalnim ženama i kako svakog muškarca čeka upravo takva. Usput mu, da David ne vidi, napravi diverziju na njegovoj paklenoj mašini (mislim naravski na motor).

Preskočiću ovde neke detalje i reći samo da David u nastavku putovanja odluči da se malo skloni (od izvesnih službenih lica) a za utočište odabere, na prvi pogled, napuštenu šupu napuštene kuće na obali jezera.

Ujutru će otkriti da ipak nije sam a njegove domaćice, tri veoma privlačne sestre, pozivaju ga im neko vreme pravi društvo.

I dalje je, bar u početku, film veoma interesantan. Ne znamo kakvu tajnu kriju ove lepotice a istovremeno uživamo u njihovim fascinatnim odevnim kombinacijama i šik frizurama (koje često menjaju u toku istog dana).

A onda, “Le regine” lagano gubi i smisao i konture i slede scene koje bi se najbolje opisale kao halucinogene, oniričke… Lepe su one…vizuelno…svakako. Scenograf i kostimograf su odradili fenomenalan posao. Ali… postaje sve to dosadno…

Režiser i scenarista Tonino Cervi (u pitanju je Italijansko-Francuska koprodukcija) ne ume baš da izgradi bilo kakvu atmosferu osim već pomenute…snenovite…

Kada u završnici konačno dođemo do poente filma i rešenja misterije Cervi ne ume da onu, na početku, sablasnu jezu resetuje/vrati na ta “fabrička” podešavanja jer prethodni kemp i glamur bespovratno promenio sve.

[my_movie_db id=88486]

Ako ste se možda ponadali da ćete ove atraktivne glumce videti i u nekim, za vas, još atraktivnijim scenama bićete razočarani. U “Queens of Evil” ima erotike ali veoma diskretne…što ne znači uopšte da je loše… rekao bih da ovde ima tog seksualnog oslobađajućo začaravajućeg nagona u daleko većim količinama nego u nekim drugim filmovima gde se to mnogo više otkriva, tačnije, razotkriva…

Verujem da je sve ono što sam vam dosada napisao dovoljno da odlučite da li je ovaj film za vas. Ako ste ljubitelji euro-trash-a nema razloga da ga ne pogledate…naročito kada je ovako lepo uslikan.

Na skali od (1-6) ocena: 3-

Biograf
Biograf

Direktor, vlasnik i suvlasnik kompanije BVIZ LTD koja je osnovana sa ciljem obeležavanja, praćenja i čuvanja ugleda lika i dela Bozze Vampira iz Zemuna. Poslednjih godina, nakon što se Bozza povukao iz javnog života, BVIZ LTD na čelu sa sjajnim Biografom, krpi kraj sa krajem pišući recenzije onih filmova koje je, uglavnom, retko ko i gledao a još ređe i čitao (te recenzije)...

- autor je svih epizoda na ovom sajtu

Nagrade:
VEMI za najbolji night soap (1999, 2001);
VOSKAR za sporedne efekte (2003);
VULICER za najbolji roman u kategoriji "Romani sa Bozzom Vampirom" (2004)

V- je prvo slovo reči VAMPIR

Articles: 1084

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.