Nobody aka Niko (2021)

Kada jedne noći dva lopova uđu u njegovu kuću u predgrađu, Hač odbija da brani sebe ili porodicu, u nadi da će sprečiti ozbiljno nasilje.

Evo konačno je i 21 vek dočekao svog Nika. Kada se 1988 godine pojavio film “Above the Law” u mnogim video klubovima bio je preveden samo kao Niko (jedan od alternativnih naziva ovog filma bio je Nico: Above the Law). Nakon toga, svaki sledeći film Stivena Sigala su obelažavali kao Niko…2,3,4….

-“Hej brate, imaš li neki novi sa Sigalom ?”

-“Brate, evo upravo stigao Niko 7, može ?”

-“Može brate”

(ako u VK radi devojka razgovor se ne bi odvijao na isti način tj, ne bi brate zamenili sa sestrom…a vala ne bi je baš ni ispitivali o Sigalu..)

Ne kažem da će Bob Odenkirk sada postati novi Steven Seagal (jer niko ne može da glumi kao gospodin Seagal) ali sudeći po uspehu ovog filma i najavi nastavaka, sasvim je moguće da ga čeka karijera Liam Taken 2 (2012) Neeson-a.

Mada, ako već pominjemo neke filmove i neke glumce, zašto odmah ne spomenuti “slona u sobi”. A to je John Wick.

Autorsko produkciona ekipa iz Džona Vika (Derek Kolstad,David Leitch i ostali) je kreirala lik Hutch Mansell koji će se naći u gotovo istovetnoj situaciji kao i Vik ali ovog puta ne zbog psa već zbog pseće ogrlice (videćete na šta mislim kada pogledate film).

Huntch je naizgled miran porodični čovek koji živi dosadnim životom običnog radnika i kome ne cvetaju ruže ni u braku ni sa decom. Situacija će se rapidno promeniti kada ga banda provalnika obruka pred sinom i otme mu par dolara i stari sat.

Nisu znali sa kim se kače…

I to je otprlike to što se tiče originalnosti filma. Sve ono što sledi je samo drugačija verzija originalne priče o Džon Viku.

Sve je ovde lepo skockano. Režiser Ilya Naishuller ume da režira akcione scene, deadpan perfomansa Bob Odenkirka je odlična, uvek je lepo videti matorog Christopher Lloyd-a, scenario nas ne gnjavi (previše) sa nekim nebitnim dešavanjima…

Ali jednostavno to nije to… nema ovde ni žestine ni originalnosti Džon Vika i svako poređenje sa njim mu nesumnjivo škodi.

Vidim da su neki silni kritičari bili oduševljeni sa “Nobody”. Najbolje što vam mogu reći o njemu jeste da nije loš…

Na skali od (1-6) ocena: 3

Biograf
Biograf

Direktor, vlasnik i suvlasnik kompanije BVIZ LTD koja je osnovana sa ciljem obeležavanja, praćenja i čuvanja ugleda lika i dela Bozze Vampira iz Zemuna. Poslednjih godina, nakon što se Bozza povukao iz javnog života, BVIZ LTD na čelu sa sjajnim Biografom, krpi kraj sa krajem pišući recenzije onih filmova koje je, uglavnom, retko ko i gledao a još ređe i čitao (te recenzije)...

- autor je svih epizoda na ovom sajtu

Nagrade:
VEMI za najbolji night soap (1999, 2001);
VOSKAR za sporedne efekte (2003);
VULICER za najbolji roman u kategoriji "Romani sa Bozzom Vampirom" (2004)

V- je prvo slovo reči VAMPIR

Articles: 1082

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.