Magični Vetar 9 (Epizode 25/26/27)

Problemi sa Hoganom i druge priče

O Golcondi, mojoj istoriji sa “Magičnim vetrom” i o epizodama 22-24, možete pročitati u prethodnom tekstu. U ovom što sledi, slede neki spojleri iz prethodnih epizoda.

Ko bi rekao da je “Magično lice” iz Magičnog vetra, preživelo ? Ovaj twist svakako nisam očekivao.

25: Unutrašnji neprijatelj – Trebalo bi da je mrtav, ipak, Herbert se vratio! Njegova pogana duša preuzela je drugo telo kojim upravlja kao marionetom! Njegova mržnja i želja da se krvavo osveti Magičnom Vetru neće prestati dok ga ne ubije. Obračun je zakazan u gradu lovaca na skalpove, a beli šaman se od bezumnog Herbertovog besa može odbraniti samo na jedan način: uz pomoć moći Točka medicine!

Ali, kao što vidite/čitate nije se samo Dik Kare vratio. Pokušaće i mrtvi Herbert. Ovo je dobra epizoda “MV” jer je i sav taj “supernatural” element priče prirodno ubačen. Večiti negativac, gospodin Hogan, takođe, konačno ponovo može da pokaže sav svoj zli genije a završetak nas logično uvodi u dvodelnu priču koja sledi

Na MV skali od (1-5) ocena: 3+

26: Ono što poseješ… – Kada stari, pošteni farmer bude surovo izmasakriran u svojoj njivi, prvo čega će se ljudi setiti je stara legenda Čeroki indijanaca o smrti Selu, Žene Kukuruza. Sastanak je, znači, u Fargu, gde su polja kukuruza obojena krvlju i više se ne može trpeti! Na marginama ličnih osveta i nemira seljaka, motivi običnog čoveka se sukobljavaju sa onim biznismena. Obračun između Magičnog Vetra i Hauarda Hogana više ne može da se odlaže!

27: …To ćeš i požnjeti – Ples smrti igra se u poljima Farga! Pohlepni i plašljivi Pinkler, Hoganova marioneta, sada je zarobljenik sopstvene igre, dok nervoza seljana raste i preti da proključa! Vizije, halucinacije, zablude, predskazanja smrti… Obojica prožeti teretom lične osvete, Magični Vetar i Hauard Hogan, dok neumorni lutkar plete svoje mračne konce…!

Obe ove epizode su solidne i čvrste strukture. Manfredi opet uzima neke klasične vestern teme (pohlepni i beskrupolulozni bogataš koji preuzima imanja od siromašnih farmera) i sprovodi dovoljno dobru naraciju fino vodeći računa da negativci ne budu i previše jednodimenzionalni a da i novi saborci Magičnog Vetra imaju zanimljiv i ubedljiv podzaplet.

Na MV skali od (1-5) ocena: 3

Ono što me, generalno, i dalje oneraspoložuje jeste činjenica je Hogan i dalje tu. Uprkos odličnom trenutku da se zauvek rešimo ovog,meni već odavno ne mnogo zanimljivog negativca, on, zbog malog Manferdijevog trika, i dalje ostaje glavni trn u oku našeg Magičnog Vetra i njegovog drugara Poa. Mene taj trn žulja a već smo na 27 epizodi. Nekako, ako se ta situacija uskoro ne reši…izgubiću volju za daljim praćenjem ovog sasvim originalnog vestern junaka iz Boneli kuhinje.

Biograf
Biograf

Direktor, vlasnik i suvlasnik kompanije BVIZ LTD koja je osnovana sa ciljem obeležavanja, praćenja i čuvanja ugleda lika i dela Bozze Vampira iz Zemuna. Poslednjih godina, nakon što se Bozza povukao iz javnog života, BVIZ LTD na čelu sa sjajnim Biografom, krpi kraj sa krajem pišući recenzije onih filmova koje je, uglavnom, retko ko i gledao a još ređe i čitao (te recenzije)...

- autor je svih epizoda na ovom sajtu

Nagrade:
VEMI za najbolji night soap (1999, 2001);
VOSKAR za sporedne efekte (2003);
VULICER za najbolji roman u kategoriji "Romani sa Bozzom Vampirom" (2004)

V- je prvo slovo reči VAMPIR

Articles: 1082

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.