Fatman aka Kako se rešiti Deda Mraza (2020)

Deda Mraze, Deda Mraze ne skreći sa staze,,,

Ovaj, ipak gledljivi, film ima zanimljivu početnu ideju i dva harizmatična glumca u nosećim ulozima a opet krajnji rezultat je prilično mlak.

Mel Gibson je Deda Mraz a Walton Goggins profesionalni ubica koji ima zadatak da ga ubije.

Zvuči zabavno, zar ne ? E pa…samo zvuči. Braća Nelms ( Eshom i Ian) su napisali i scenario i režirali ovu priču o mrzovoljnom Kris Kringlu aka Deda Mrazu kome je “posao” maksimalno ugrožen jer su današnja deca katastrofa te mnoga od njih nisu zaslužili da dobiju poklone.

Upravo jedno od njih (tih razmaženih katastrofa) angažuje ubicu da kokne Mraza jer mu je Mraz, umesto poklona, uvalio parče uglja.

Ovaj simpatični klinja sa gornje slike je inače jedan teški psihopata ali ta čitava njegova “Odiseja” kao da pripada nekom drugom filmu i ovde služi samo da popuni vreme do trenutka kada će se Gibson i Goggins konačno suočiti.

Nažalost, to će biti suviše kasno da bi mogli “Fatman”-a ubrojiti u kategoriju okej filmova.

A tek onaj čitav podzaplet sa američkom vojskom i ugovorom koji Deda Mraz mora da odradi za njih ? Mislim… verovatno je trebalo da bude nekakav društveno satiričan komentar/kritika na današnje vreme…. ali ljudi moji…. pa to je tako traljavo odrađeno…slično kao i one akcione scene u završnici….

Za dva harizmatična glumca dvojka…

Na skali od (1-6) ocena: 2+

Biograf
Biograf

Direktor, vlasnik i suvlasnik kompanije BVIZ LTD koja je osnovana sa ciljem obeležavanja, praćenja i čuvanja ugleda lika i dela Bozze Vampira iz Zemuna. Poslednjih godina, nakon što se Bozza povukao iz javnog života, BVIZ LTD na čelu sa sjajnim Biografom, krpi kraj sa krajem pišući recenzije onih filmova koje je, uglavnom, retko ko i gledao a još ređe i čitao (te recenzije)...

- autor je svih epizoda na ovom sajtu

Nagrade:
VEMI za najbolji night soap (1999, 2001);
VOSKAR za sporedne efekte (2003);
VULICER za najbolji roman u kategoriji "Romani sa Bozzom Vampirom" (2004)

V- je prvo slovo reči VAMPIR

Articles: 1081

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.