Choose or Die (2022)

Robert Englund pozajmljuje glas ukletoj igrici.

Google translate teksta sa Wiki stranice ovog filma:

Hal, oženjen muškarac sa disfunkcionalnom porodicom koji je kolekcionar retro video igrica, dobija kopiju interaktivne igrane kompjuterske igre pod nazivom CURS>R. Hal instalira igru i počinje da igra, očekujući da to nije ništa drugo do klasična tekstualna avanturistička igra iz 1980-ih. Međutim, kada objekti oko njega počnu da stupaju u interakciju sa igrom, on shvata da je to nešto više, a njegova porodica je zbog toga oštećena.

Tri meseca kasnije, studentkinja Kaila radi kao čistačica da bi platila svoje studije. Ona pruža novu i staru tehnologiju svom prijatelju koji se bavi kompjuterima, Isaaku, koji joj zauzvrat pomaže da nauči da kodira kako bi stekla dovoljno veština za svoje časove. Kajlina majka, Tea, postala je narkomanka nakon smrti sina Rikija, a takođe trpi psihičko i seksualno zlostavljanje od svog sakupljača kirije, Lensa, koji je snabdeva drogom i tera na prostituciju u zamenu da ne bude izbačen iz nje. stan.

Moram priznati da neke stvari iz gornjeg opisa nisam uopšte skapirao tokom gledanja filma “Choose or Die”. To samo govori o nivou moje inteligencije ali i o genijalnosti ovog, svakako, višeslojnog filma koji morate gledati mnogo puta da bi ste u potpunosti uživali u njemu.

Kada već pomenuh inteligenciju meni je “Choose or Die” jedan od najglupljih filmova koje sam pogledao (u celosti) tokom ove godine…i jedini razlog što sam se izložio tom teroru (“teror” je direktni citat iz filma) bila je uloga, ne više tako mladog, Asa Butterfielda (Hugo (2011)).

Ovaj mladić je kao dete imao zaista impresivan niz uloga u velikim filmovima. Poslednjih godina glumi u nizu malih i, nažalost, nebitnih filmskih ostvarenja. Svoju relevantnost ipak uspeva da zadrži kao zvezda Netflix serije “Sex Education”.

“Choose or Die” traje tek nekih 80-ak minuta ali i to je dovoljno da u završnici dostigne neslućene visine. Nekakva interna logika i u najbesmislenijim pričama mora postojati ali izgleda da debitant Toby Meakins (koji je i napisao scenario) o njoj nije ni razmišljao dalje od LEVEL 1.

To što svaki novi nivo igrice koje ovo dvoje junaka sa gornje slike igraju ruši pravila koja su uspostavljena na prethodnom i nije toliki problem koliki je to što sledi dosadno, neubedljivo i tupavo.

Choose život i ne gledajte ovo đubre…

Na skali od (1-6) ocena: 1+

Biograf
Biograf

Direktor, vlasnik i suvlasnik kompanije BVIZ LTD koja je osnovana sa ciljem obeležavanja, praćenja i čuvanja ugleda lika i dela Bozze Vampira iz Zemuna. Poslednjih godina, nakon što se Bozza povukao iz javnog života, BVIZ LTD na čelu sa sjajnim Biografom, krpi kraj sa krajem pišući recenzije onih filmova koje je, uglavnom, retko ko i gledao a još ređe i čitao (te recenzije)...

- autor je svih epizoda na ovom sajtu

Nagrade:
VEMI za najbolji night soap (1999, 2001);
VOSKAR za sporedne efekte (2003);
VULICER za najbolji roman u kategoriji "Romani sa Bozzom Vampirom" (2004)

V- je prvo slovo reči VAMPIR

Articles: 1084

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.