Hotel Artemis (2018)

Ovo nije hotel iz Džon Vika...ali mnogo liči...

U bliskoj budućnosti moćne korporacije upravljaju društvom a kriminalci imaju svoje (skloništa) hotele u kojima mogu da se sakriju i, ako je potrebno, izleče rane.

U toku su ulični neredi u Los Anđelesu (planira se privatizacija vodovoda) kada se u Hotel Artemis prijavljuje kriminalac Sherman (Sterling K. Brown The Predator (2018)) sa svojim teškom ranjenim bratom nakon neuspele pljačke.

Ono što ne zna jeste da je njegov brat iz te pljačke poneo nešto što nikako nije smeo…nešto što pripada moćnom kriminalcu (Jeff Goldblum) koji je istovremeno i vlasnik hotela.

[imdb]tt5834262[/imdb]

Hotelom upravlja bolničarka Jean (Jodie Foster) a njen verni mišićavi pomoćnik Everest (Dave Bautista Stuber (2019)) je spreman da razreši bilo kakvu opasnu situaciju.

Ali nisu samo Sherman i njegov brat trenutni posetioci hotela.

Režiser i scenarista Drew Pearce je u svom debiju (kao režisera) smislio zanimljivu priču sa zgodnom premisom iz koje je mogao da napravi svašta nešto interesantnu ali….nije.

“Hotel Artemis” samo u prvoj polovini (i to na trenutke) uspeva izistinski da bude zabavan i uzbudljiv. U toj drugoj polovini sledi pad a sama završnica je karambol (u lošem smislu…mislim, kada je karambol ikada dobar).

Verovatno će se pamtiti kao film u kojoj se vratila Jodie Foster nakon petogodišnje pauze. Ako će i po tome…

Na skali od (1-6) ocena: 2+

Biograf
Biograf

Direktor, vlasnik i suvlasnik kompanije BVIZ LTD koja je osnovana sa ciljem obeležavanja, praćenja i čuvanja ugleda lika i dela Bozze Vampira iz Zemuna. Poslednjih godina, nakon što se Bozza povukao iz javnog života, BVIZ LTD na čelu sa sjajnim Biografom, krpi kraj sa krajem pišući recenzije onih filmova koje je, uglavnom, retko ko i gledao a još ređe i čitao (te recenzije)...

- autor je svih epizoda na ovom sajtu

Nagrade:
VEMI za najbolji night soap (1999, 2001);
VOSKAR za sporedne efekte (2003);
VULICER za najbolji roman u kategoriji "Romani sa Bozzom Vampirom" (2004)

V- je prvo slovo reči VAMPIR

Articles: 1108

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.